Desertas su braškėmis ir varškės kremu

2017-11-30 Autorius Jurgittos receptai

Desertas su braškėmis ir varškės kremu

Ingredientai

    • braškės: 200 gramų
    • kreminė varškė "President": 300 gramų (arba rikota ar maskarponė)
    • 35% riebumo grietinėlė: 200 gramų
    • sausainiai: 100 gramų ("Selga", "Gaidelis" ar kita)
    • sviestas: 30 gramų
    • cukrus: ~5 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sausainius pasmulkinkite smulkintuvu arba bulvių grūstuve (turėtų gautis stambūs trupiniai). Tada sumaišykite trupinius su tirpintu sviestu, dėkite juos į stiklines, šaukšteliu paspauskite, kad šiek tiek sukibtų.
  2. 2. Tuomet grietinėlę išplakite su 3 valgomaisiais šaukštais cukraus bei trupučiu citrinos rūgšties iki standumo. Atsargiai sumaišykite su varške.
  3. 3. Po to braškes truputį patrinkite su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus.
  4. 4. Dėkite ant sausainių kremo, braškių, vėl kremo ir taip toliau. Palaikykite apie 1–2 valandas šaldytuve. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Galima naudoti ir įprastą varškę, pertrintą per sietelį. Galima įdėti į desertą smulkintų riešutų, šokolado ar kažko kito pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta bei greita!
Pavlova su avietėmis ir griliažu
(1)
Pipiriniai meduoliai - be galo aromatingi ir labai primena grybukus!
(1)