Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis

2021-05-22 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Nekeptas sausainių ir varškės desertas su kondensuotu pienu, pistacijomis ir slyvomis
Šio greitai pagaminamo nekepto varškės deserto receptą pamačiau vienoje angliškoje Instagram paskyroje ir pasirodė, kad visai norėčiau išmėginti ir palepinti savo šeimą. Mums jis tikrai patiko. Aš su vyru valgėme prie kavos puodelio, o vaikai prie arbatos puodelio. Toks desertas primeną varškinį tinginį, kuris būtų pagardintas pistacijomis bei džiovintomis slyvomis.

Ingredientai

    • varškė: 2 pakelių (po 180 gramų)
    • sausainiai: 2 pakelių (po 180 gramų; naudojau "Gaidelio")
    • sviestas: 150 gramų (kambario temperatūros)
    • kondensuotas pienas: ~4-5 valgomųjų šaukštų (arba pagal norimą saldumą)
    • džiovintos slyvos: 250 gramų
    • išgliaudytos pistacijos: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir pasmulkinkite.
  2. 2. Tada išsukite kambario temperatūros sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę.
  3. 3. Sausainius sulaužykite bei sudėkite į varškės masę. Ten pat berkite slyvas ir susmulkintas pistacijas (dalį jų pasilikite deserto viršaus apibarstymui). Masę gerai išmaišykite.
  4. 4. Formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite ruošiamą desertą gerai suspausdami.
  5. 5. Dėkite į šaldytuvą maždaug maždaug 6-12 valandų sustingti arba tiesiog palikite per visą naktį.
  6. 6. Išėmus desertą pabarstykite pistacijomis, patiekite ir skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Citrininė Velykų boba
(3)
Šventiniai vafliai
(6)
Tiramisu su vyšniomis
(1)