Šio greitai pagaminamo nekepto varškės deserto receptą pamačiau vienoje angliškoje Instagram paskyroje ir pasirodė, kad visai norėčiau išmėginti ir palepinti savo šeimą. Mums jis tikrai patiko. Aš su vyru valgėme prie kavos puodelio, o vaikai prie arbatos puodelio. Toks desertas primeną varškinį tinginį, kuris būtų pagardintas pistacijomis bei džiovintomis slyvomis.
Ingredientai
varškė: 2 pakelių (po 180 gramų)
sausainiai: 2 pakelių (po 180 gramų; naudojau "Gaidelio")
1. Pirmiausia slyvas užpilkite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir pasmulkinkite.
2. Tada išsukite kambario temperatūros sviestą su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi. Įmaišykite varškę.
3. Sausainius sulaužykite bei sudėkite į varškės masę. Ten pat berkite slyvas ir susmulkintas pistacijas (dalį jų pasilikite deserto viršaus apibarstymui). Masę gerai išmaišykite.
4. Formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite ruošiamą desertą gerai suspausdami.
5. Dėkite į šaldytuvą maždaug maždaug 6-12 valandų sustingti arba tiesiog palikite per visą naktį.
6. Išėmus desertą pabarstykite pistacijomis, patiekite ir skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.