1. Iš pradžių į virtuvinį kombainą suberiame krekerius bei sutriname iki smulkių gabaliukų. Suberiame cukrų ir druską bei išmaišome. Supilame ištirpintą sviestą bei gerai išmaišome.
2. Tuomet supilame trupinius į tortinę bei padariusios bortelius dedame į šaldytuvą sustingti.
Reklama
3. Kremui dideliame dubenyje išplakame maskarponės sūrį. Plakame maždaug 60 sekundžių dideliu greičiu. Idealiausia, kad sūris būtu kambario temperatūros, tada geriau išsiplaks. Suberiame rudąjį cukrų bei paplakame dar maždaug 30 sekundžių. Sudedame medų bei gerai išmaišome.
4. Grietinėlę išplakame iki standumo bei atsargiai įmaišome į sūrio masę. Gerai išmaišome.
5. Po to šią masę sudedame ant sustingusio pagrindo bei išlyginame viršų. Dedame į šaldytuvą bent jau 1-2 valandoms. Išėmusios iš šaldytuvo papuošiame nuplautomis bei nusausintomis uogomis ir mėtų lapeliais. Lepinamės!
6. Pastebėjimas: Medų naudojau su šaltalankiais, sakyčiau, kad skonio ne tik nepagadino, o suteikė šiai tartai dar geresnį skonį, bet jeigu tokio medaus neturite po ranka, idealiai tinka ir paprastas be priedų.
7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.