Duonos ir silkės tortas su varške pagal Beatą

2019-12-17 Autorius WorldRecipes.lt

Duonos ir silkės tortas su varške pagal Beatą
Trūksta minčių ką dar pagaminti iš silkės? Toks duonos ir silkės tortas su varške pagal Beatą yra mano tikrų tikriausias atradimas. Gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Atrodo, kad visi ingredientai idealiai dera tarpusavyje ir sukuria neįtikėtino skonio patiekalą. Tad nieko nelaukiu, tik pakartoju - jį tikrai verta išmėginti, ir keliaujam prie šio nuostabaus patiekalo ingredientų ir gamybos instrukcijos! 

Ingredientai

    • juoda duona: 300 gramų (~8 riekių)
    • sviestas: 50 gramų
    • silkė: ~250-300 gramų
    • vanduo: ~50-70 mililitrų (želatinos išbrinkinimui)
    • želatina: 5 arbatinių šaukštelių be kaupo
    • pomidorai: 4
    • laiškiniai svogūnėliai: kelių
    • krapai
    • pusriebė varškė: 180 gramų
    • liesa grietinė: 400 mililitrų
    • citrinos sultys: šiek tiek (iš 0,5 citrinos)
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių rankomis arba virtuvės kombainu iki rupių trupinių sutrupiname duoną.
  2. 2. Tuomet sviestą ištirpiname ir sumaišome su duonos trupiniais.
  3. Reklama
  4. 3. Tada šį mišinį supilame į torto formą, pastarąją galima iškloti maistine plėvele arba sviestiniu popieriumi (bet nėra būtina).
  5. 4. Trupinius prispaudžiame ranka, kad jie gražiai padengtų visą formos dugną. Padedame torto formą į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
  6. 5. Į dubenėlį įpilame maždaug 50-70 mililitrų vandens, ant viršaus pabarstome želatinos. Paliekame ją brinkti, želatina sugers beveik visą vandenį.
  7. 6. Pomidorus 30-iai sekundžių panardiname į verdantį vandenį, nuimame nuo jų odeles ir perpjauname perpus.
  8. 7. Išimame iš pomidorų sėklytes, daržovės sieneles supjaustome kubeliais.
  9. 8. Smulkiai supjaustome laiškinius svogūnus bei krapus.
  10. 9. Silkę supjaustome panašaus dydžio gabalėliais kaip ir pomidorus.
  11. 10. Į dubenį sudedame varškę ir grietinę, viską gerai išmaišome.
  12. 11. Išbrinkusią želatiną sudedame į mažą puodelį, įpilame dar vieną šaukštą vandens ir pašildome ant nedidelės ugnies, kad ji ištirptų ir pasidarytų skysta.
  13. 12. Tuomet želatiną supilame į grietinės ir varškės masę.
  14. 13. Ten pat sudedame pomidorus, krapus, svogūnus bei silkę. Viską gerai išmaišome, įspaudžiame citrinos sulčių, paragaujame, ar netrūksta druskos.
  15. 14. Dar kartelį viską išmaišome, stengiamės per daug nemakaluoti, kad nepasidarytų košė.
  16. 15. Masę tolygiai paskirstome ant duonos trupinių sluoksnio ir padedame į šaldytuvą keletui valandų, kad sustingtų. Patiekiame ir skanaujame!
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau silkės tortų receptų rasite: Silkės tortų receptai.
Silkių "sušiai"
(32)