Gardieji "pūkučiai"

2017-10-17 Autorius Šokiai virtuvėje

Gardieji "pūkučiai"

Ingredientai

    • faršas: 700 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • grietinė: 2 šaukštų
    • prieskoniai (persiladas, maltos mėsos prieskoniai, kotletų prieskoniai, tiesiog pagal skonį)
    • batonas: maždaug 7 riekių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš anksto susidžiovinkite kubeliais smulkiai supjaustytą batoną, o jei nėra laiko, tiesiog sudėkite kubelius į orkaitę bei pakaitinkite, kol šie sutvirtės, įgaus traškumo.
  2. 2. Tuomet į faršą įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę, suberkite prieskonius, išmaišykite/išminkykite.
  3. 3. Tada formuokite rutuliukus bei apspauskite juos džiovintais batono kubeliais, kad šie tvirtai laikytųsi. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Nepamirštame, kad kepimo laikas priklauso nuo mūsų „pūkučių“ dydžio. Skanaukite.
Daržovėmis įdaryti faršo lizdeliai su sūriu, kepti orkaitėje
(19)
Lakštinių - lazanijos suktinukai su faršu ir rikotos sūriu
(5)
Kotletai kepti orkaitėje su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu
(1)