Graikiškų riešutų tortas

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Graikiškų riešutų tortas

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • miltai: 1,5 stiklinės
    • dirbtinis medus: 2 v.š.
    • kepimo milteliai: 1 a.š.
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    Kremui:
    • sutirštintas pienas: 2 indeliai
    • sviestas: 1,5 pakelio
    • graikiški riešutai: 300 gramų
    • citrinos: 2

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinių trynius išsukime su cukrumi bei įdame dirbtiną medų. Tada miltus sumaišykime su kepimo milteliais. Labai gerai išplaktus kiaušinių baltymus (iki putų) taip pat sudėkime į tešlą.
  2. 2. Tuomet iškepkime du apvalios formos biskvitus. Abu perpjaukime per pusę. Išvirkime sutirštintą pieną (verdame maždaug 60 minučių). Tada į dubenį sudėkime sviestą, išvirkime. Viskas išsukime, kad būtų vientisa masė. Tuomet burokinės tarkos įtarkuokime citrinos žievės (geltonos spalvos). Taip pat įdėkime keletą susmulkintų graikiškų riešutų, bei į tą masę įspauskime abiejų citrinų sultis.
  3. 3. Galiausiai kremu pertepkime perpjautus biskvitus, o likusia dalimi kremo aptepkime jau suformuotą tortą iš visų pusių.
  4. 4. Ištepkime kremu, visą tortą apiberkime susmulkintais riešutais. Skanaus!
Šokoladinis jogurtinis tortas su braškėmis
(10)
Sodrus kavos tortas
(13)