Grietininiai ledai (3 variantai: su braškėmis, su mėlynėmis ir su bananais)

Ingredientai

    Braškiniams ledams:
    • braškės: 500 gramų
    • cukrus: 200 gramų (reikia ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
    • grietinė: 200 gramų
    • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    Mėlynių ledams:
    • mėlynės: 500 gramų
    • cukrus: 200 gramų (reikia ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
    • grietinė:  200 gramų
    • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    Bananų ledams:
    • bananai: 500 gramų
    • cukrus: 50 gramų (reikia ragauti ir parinkti pagal savo skonį)
    • grietinė: 200 gramų
    • 36% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių braškes nuplaukite, nusausinkite, užbarstykite cukrumi, gerai išmaišykite bei paliekite kambario temperatūroje maždaug 60 minučių, kartas nuo karto pamaišydamos.
  2. 2. Po to braškes sutrinkite blenderiu iki norimos konsistencijos, į jas supilkite grietinėlę, grietinę, citrinos sultis. Išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet išpilkite į formą bei šaldykite šaldymo kameroje. Kas maždaug 20-30 minučių išimkite ledus bei gerai išmaišykite braškių masę. Ledus paskutinį kartą maišykite, kai maišant masė sutvirtėjus ir panaši į patirpusių ledų konsistenciją.
  5. 4. Šitaip gaminkite ir kitus ledus. :)
  6. 5. Pastebėjimas: Patį pirmą kartą aš gaminau braškinius ledus, buvau labai sužavėta, pasakiškas skonis!!! Paskui bandžiau su mėlynėmis ir bananais, skonis tikrai neblogas, tik su braškėmis vis tiek man skaniausia!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.
Grietininiai ledai (3 variantai: su braškėmis, su mėlynėmis ir su bananais)
Grietininiai ledai (3 variantai: su braškėmis, su mėlynėmis ir su bananais)
Keto ledai be cukraus
(2)