Daugybe žmonių, tikriausiai, jau primiršto, kokie išties privalo būti tikri ledai, o jaunoji karta tų ledų gal ir visai nebandė. Bet iš vaikystės pasigaminti visų mėgiamų ledų nėra taip sunku, būtinai pamėginkite ir pasilepinkite! ;)
Ingredientai
pienas: 3 litrų (arba 2 puodelių 35% grietinėlės)
miltelinis cukrus: 100 gramų
vanilinas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Patarimas: Geriausia šiam ledų receptui yra naudoti naminį pieną, bet jeigu jo neturite, parduotuvėje jį pakeiskite 35% grietinėle.
2. Šiam receptui reikia naminio pieno, kad iš jo pašalintume sočiuosius riebalus bei panaudotume juos kaip grietinėlę. Įprastai iš 3 litrų pieno jūs gausite maždaug 2 puodelius grietinėlės, o likusią dalį galima panaudoti kitiems receptams gaminti.
Reklama
3. Į dubenį supilame atšaldytą grietinėlę, įpilame cukraus pudros bei vanilės.
4. Gerai išplakame ir supilame į indą, kad per visą naktį padėtume į šaldiklį.
5. Ryte jau turėsime nuostabių kreminių ledų, kuriuos galima pagardinti karštu šokoladu arba vaisiais. Skanaus!
6. Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.
Kai nusistoja pienas trilitrinį, viršutinis geltonesnis sluoksnis yra grietinė. Pieną pastatykit šaldytuvan ar šaltan vandenin ir nejudinkit kokį pusdienį ar per visą dieną ir nusistos
Asta
Naminį pieną reikia padėti šaltai ir ant viršaus nusistos grietinėlė,kurią atsargiai nusėmus galima panaudoti ledų gamybai.O kaip atskirti?Ji yra geltonesnė nei pienas ir stiklainyje labai gerai matosi...
Atsakyti
as
Ką reiškia 2 puodeliai grietinėlės, kokio tūrio reikia, gal galima tiksliau?
Atsakyti
Zita
Atsakyti
Laima
Asta
Atsakyti
as
Atsakyti
Tomas slizys
Atsakyti