Rabarbarų ledai - šerbetas su avietėmis ir medumi

2023-06-06 Autorius WorldRecipes.lt

Rabarbarų ledai - šerbetas su avietėmis ir medumi
Pasibaigė namie turėti rabarbarai, todėl greitai nubėgau dar nusipirkti, kol yra prekyboje, nes labai norėjau išmėginti dar kelis receptus su jais. Vienas iš jų - šie rabarbarų ledai-šerbetas su avietėmis. Gavosi tikrai nuostabūs, o skonis pakerta kojas. Norisi dar, dar ir dar... Trumpai tariant, prisiminiau tik mamos posakį, geras maistas žmogų padaro laimingu. Tai tik pasitvirtino. :)

Iš nurodytų ingredientų gavosi 1 nemažas dubuo naminių ledų.

Ingredientai

    • rabarbarai: 340 gramų (supjaustyti mažais gabalėliais)
    • avietės: 170 gramų
    • vanduo: 120 mililitrų
    • medus: ~340 gramų (reguliuojame pagal save)
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į didelį puodą suberiame rabarbarus, avietes, supilame medų bei vandenį ir verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies. Tai užtrunka maždaug 10–15 minučių, kol rabarbarai suminkštės.
  2. 2. Nuimame nuo viryklės bei įmaišome vanilės ekstraktą.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet atvėsiname. Atvėsusią masę sutriname trintuvo pagalba iki gražios, glotnios masės.
  5. 4. Po to pertriname per sietelį, kad pasišalintų visos sėklytės bei rabarbarų plaušai.
  6. 5. Tada supilame masę į šaldyti skirtą indą bei šaldome maždaug 3-4 valandas, kartas nuo karto vis pamaišydamos, kad gražiai sušaltų. Skanaujame!
  7. 6. Pastebėjimas: Tinkamai laikomi, tokie ledai yra tinkami naudoti net iki 2 savaičių.

Ilona

Kaip skaniai atrodo, būtinai pamėginsiu pasigaminti! :)
Atsakyti

Zabediejus

Vienas klausimas. Kam dėti medų ir jį virti 15minuciu? Gal pakaktų tik cukraus kad ir rudo?
Atsakyti
Keto ledai be cukraus
(2)
Naminiai vaisiniai ledai ant pagaliuko
(2)