1. Iš pradžių ištirpiname žele, kaip nurodyta ant želė pakuotės. Užpilame 6-8 arbatinius šaukštelius želatinos su trečdaliu stiklinės kašto (beveik verdančio vandens). Išmaišome bei paliekame brinkti. Nuplauname braškes bei nuskabome kotelius.
2. Tuomet pepjaukite biskvitą, kad būtų maždaug 1,5 centimetro storio ir juo išklojame visą didelę torto formą. Visoje formoje privalo nelikti tuščių tarpų be biskvito. Sulaistome biskvitą su puse žele normos.
3. Tada į didelį indą supilame grietinę, cukrų bei plakame šluoteliniu mikseriu, kol grietinė ims tirštėti. Supilame išspaustas cirtrinos sultis bei puse migdolų skonio aromatizatoriaus (maistinio kvapiklio). Dar truputį paplakame. Pažiūrime kaip ten laikosi želatina. Jei ji ištirpusi, ją permaišome bei supilame į grietinės plakinį (tai atliekame plakdamos grietinę). Jei matosi dar neištirpusių dalelių - teks ją dar kiek ilgėliau pamaišyti, kad ištirptų. Supylusios želatiną būtinai paragaujame, mat želatina "sugeria" skonius bei kvapus. Skonis turėtų būti su vos juntama rūgštele bei vos juntamu migdolų kvapu. Pakoreguojame skonį, jei to reikia, įpilame dar citrinos sulčių arba įlašiname dar šiek tiek skonio aromatizatoriaus.
4. Po to braškes perpjauname per pusę bei išdėliojame aplink torto formos kraštą iš vidaus. Paskui supilame išplaktą grietinę bei atsargiai padedame į šaldytuvą. Maždaug po 60 minučių torto masė turėtų būti sustingusi. Atsargiai paliečiame ją pirštu, kad įsitikintumėte, kad ji tvirta. Jei taip, išimame tortą iš šaldytuvo bei išdėliojame ant viršaus likusias braškių puseles. Su didesniu šaukštu palengva užpilame likusią žele ant kiekvienos braškės bei padedame vėl į šaldytuvą, kad sustingtų. Kai pilnai sustings, tortą galėsime uždengti maistine plėvele. Skanaus!
5. Pastebėjimas: Kai pasibaigia braškių sezonas šį tortą galima daryti su mėlynėmis bei konservuotais persikais.
6. Rekomendacija: Daugiau tortų su braškėmis receptų rasite: Tortai su braškėmis.