Kokosinis varškės tortas Raffaello

2024-08-23 Autorius IPKitchen

Kokosinis varškės tortas Raffaello
Kokosinis varškės tortas – tai tobulas desertas, kuris sužavės savo išskirtiniu skoniu ir kremine tekstūra. Tortas prasideda traškiu pagrindu, pagamintu iš sutrintų sausainių su kokosų drožlėmis, suteikiančiomis malonų kokoso aromatą ir subtilų saldumą. Kreminis varškės sluoksnis, yra švelnus ir sodrus, pagamintas iš lengvos, švelnios kreminės varškės, pagardintos baltojo šokolado saldumu, kuris tobulai dera su kokoso pagrindu. Tortas vainikuojamas gardžiu užpilu iš grietinės ir baltojo šokolado, suteikiančiu saldumo ir švelnumo. Tai puikus pasirinkimas ypatingoms progoms arba tiesiog kai norisi pasimėgauti kažkuo ypatingu.

Redakcijos komentaras - tortą papuoškite puikiaisiais Raffaello saldainiai, taip suteiksite kiekvienam torto gabalėliui dar papildomo kokosinio skonio. 

Tortas, kadangi jam pagaminti naudojamas baltojo šokolado kremas, tikrai bus pakankamai saldus, todėl puikiai tiks prie nesaldintos arbatos ar kavos puodelio. 

Ingredientai

    Pagrindui:
    • Sausainiai: 160g (pakelis)
    • Kokosų drožlės: 2-3 valg.š.
    • Sviestas: 60g 
    Kremui:
    • Kreminė varškė desertams: 700g
    • Kokosų drožlės: 3-4 valg.š.
    • Cukraus pudra: 3 valg.š.
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Balto šokolado kremas su kokosais: 2 valg.š. (tinka ir tirpintas baltas šokoladas)
    Užpilui:
    • Grietinė: 100g (18% riebumo)
    • Balto šokolado kremas su kokosais: 1 valg.š. (tinka ir tirpintas baltas šokoladas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoštis pagrindą - maisto smulkintuvu sutrinti sausainius su kokosų drožlėmis. Perkelti į dubenį ir supilti išlydytą sviestą. Viską gerai išmaišyti.
  2. 2. Kepimo formos dugną ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti sausainių masę. Gražiai išlyginti pagrindą, šiek tiek paspaudžiant, kad neliktų oro tarpų.
  3. 3. Paruošti varškės kremą - į dubenį sudėti visus ingredientus skirtus kremui ir gerai išplakti iki vientisos konsistencijos. Gautą kremą paskleisti ant sausainių pagrindo.
  4. 4. Orkaitę įkaitinti iki 160C ir pyragą kepti apie 60min, kol viršus sutvirtės.
  5. 5. Iškepusį pyragą trumpam atidėti, kad jis šiek tiek atvėstų. Tuo tarpu paruošti užpilą.
  6. 6. Dubenyje labai gerai sumaišyti grietinę su baltojo šokolado kremu (ar tirpintu baltu šokoladu). Visą užpilą paskleisti ant atvėsusio pyrago.
  7. 7. Pyragą papuošti Raffaello saldainiais ir kokosų drožlėmis. Kai pilnai atvės - perkelti nakčiai į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Kokosinis varškės tortas Raffaello
Nekeptas citrininis tortas
(4)
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)
Biskvitinis tiramisu tortas
(4)
Morenginis tortas su karameliniu kavos kremu ir aguoniniu biskvitu
(39)
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)
Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų
(1)