Grikiai su baravykų ir grietinėlės padažu

2023-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Grikiai su baravykų ir grietinėlės padažu
Tikriausiai ne vieną kartą savo gyvenime girdėjo, kad norint sveikai maitintis reikia valgyti daugiau grikių. Girdėjau tai ir aš. Ir vis stengiuosi jų kaip įmanoma daugiau įtraukti į mūsų šeimos mitybą. Bet tai ne visada gerai gaunasi, tad stengiuosi atrasti vis naujų receptų, kurie mums patiktų. Ir tokį vieną visai neseniai atradau - grikiai yra patiekiami su itin skaniu baravykų ir grietinėlės padažu. Šiandien rekomenduoju pasigaminti ir Jums. Pažadu, kad patiks. :) 

Ingredientai

    • grikiai: 1 stiklinės
    • vištienos sultinys: 2 stiklinių
    • šaldyti baravykai: 100 gramų (arba šviežių)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sviestas: 1 šaukšto
    • grietinėlė: 50 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • prieskoninės žolelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia grikius išverdame vištienos sultinyje.
  2. 2. Tuomet baravykus atšildome bei juos susmulkiname.
  3. Reklama
  4. 3. Svogūną bei česnako skilteles nulupame, supjaustome ir pakepiname svieste.
  5. 4. Tada į šią masę sudedame baravykus, kelias minutes pakaitiname ant mažos ugnies, po to supilame grietinėlę, pagardiname prieskoniais ir dar kiek pakaitiname atviroje keptuvėje, kad dalis skysčio nugaruotų.
  6. 5. Paskui grikius išdaliname į kelias lėkštes.
  7. 6. Užpilame grietinėlės ir baravykų padažu, patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau grikių receptų rasite: Grikių receptai.
Kiek laiko virti avinžirnius?
(1)
Žemės riešutai - jų nauda organizmui ir sveikatai
(1)