Grikių apkepas su morkomis ir sūriu

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Grikių apkepas su morkomis ir sūriu
Ką tik iškepęs šis grikių apkepas byra, bet šiek tiek atvėsęs laiko savo formą. Jeigu jo dar lieka kitai dienai, grikiai būna pilnai sukibę ir apkepas itin gerai pjaustosi. Idealiai tinka tiek kaip garnyras, tiek kaip atskiras patiekalas su daržovėmis arba salotomis.

Ingredientai

    • grikių: 150 gramų
    • kiaušinių: 2
    • svogūnų: 1
    • morkų: 300 gramų
    • grietinės: 200 gramų
    • fermentinio sūrio: 150 gramų
    • džiūvėsėlių: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviesto: 50 gramų
    • druskos
    • pipirų
    • prieskoninių žolelių (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje grikius išvirkite.
  2. 2. Svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite su burokine trintuve bei viską apkepinkite pusėje sviesto, kol daržovės suminkštėja.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sumaišykite su grietine bei 100 gramų sutarkuoto sūrio.
  5. 4. Sumaišykite grikius, keptas daržoves bei grietinės-trynių mišinį, įberkite druskos, pipirų, prieskoninių žolelių (jei norite). Baltymus išplakite iki standumo bei įmaišykite į grikių masę.
  6. 5. Dėkite viską į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užbarstykite likusį sūrį bei džiūvėsėlius ir padėliokite gabaliukais supjaustytą likusį sviestą.
  7. 6. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių.
  8. 7. Patiekite ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau grikių apkepų rasite: Grikių apkepai.
Žiedinių kopūstų apkepas su faršu
(15)