Grikių ir ryžių košė su morkomis

2024-11-18 Autorius Neringos užrašai

Grikių ir ryžių košė su morkomis
Grikių ir ryžių košė su morkomis – tai maistingas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Šis derinys suteikia organizmui reikalingų angliavandenių, baltymų bei skaidulų, o morkos praturtina patiekalą vitaminais ir mineralais. Be to, šis receptas yra lengvai pritaikomas pagal individualius skonius, todėl kiekvienas gali atrasti savo mėgstamą variantą.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Svogūnai: vietoje įprastų svogūnų galite naudoti raudonuosius svogūnus arba porus, kurie suteiks švelnesnį skonį.
  • Morkos: jei norite paįvairinti skonį, morkas galima pakeisti salierų stiebais arba cukinijomis.
  • Grikių kruopos: vietoje grikių galite naudoti bolivines balandas (kynvą) arba sorų kruopas.
  • Ryžių kruopos: baltuosius ryžius galima pakeisti rudaisiais ryžiais arba perlinėmis kruopomis.
  • Grietinė: jei norite lengvesnio varianto, grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba augaliniu jogurtu.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Prieš kepant daržoves, į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, kad jos nesudegtų ir išlaikytų savo skonį.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, į patiekalą galite pridėti smulkintų česnakų arba mėgstamų prieskonių, tokių kaip kmynai ar paprikos milteliai.
  • Jei norite kreminės konsistencijos, į košę galite įmaišyti šiek tiek tarkuoto sūrio arba sviesto.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 200 kcal 

Ingredientai

    • svogūnai: 2
    • morkos: 1
    • grikių kruopos: 100 mililitrų
    • ryžių kruopos: 100 mililitrų
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • mėgstami prieskoniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  2. 2. Morką nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka.
  3. Reklama
  4. 3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite pjaustytus svogūnus ir tarkuotas morkas.
  5. 4. Pabarstykite druska bei mėgstamais prieskoniais. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
  6. 5. Į keptuvę suberkite grikių ir ryžių kruopas. Maišydami kepkite dar kelias minutes, kad kruopos šiek tiek apskrustų ir įgautų skonio.
  7. 6. Atskirame puode užvirinkite apie 500 ml vandens.
  8. 7. Užvirusį vandenį supilkite į keptuvę su daržovėmis ir kruopomis, kad vanduo apsemtų visus ingredientus.
  9. 8. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite apie 20–25 minutes, kol kruopos suminkštės ir sugertų visą skystį. Jei reikia, galite papildomai įpilti vandens.
  10. 9. Kai kruopos bus išvirusios, įmaišykite grietinę ir gerai išmaišykite, kad košė taptų kreminės konsistencijos.
  11. 10. Patiekite karštą, papuoštą šviežiomis žolelėmis ar papildomomis daržovėmis pagal skonį.
  12. 11. Santrauka: Grikių ir ryžių košė su morkomis – tai paprastas, tačiau maistingas patiekalas, kurį lengva pritaikyti pagal individualius skonius. Naudodami įvairias ingredientų alternatyvas ir prieskonius, galite sukurti unikalų skonį, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šis patiekalas ne tik suteiks energijos dienos pradžiai, bet ir praturtins jūsų mitybą vertingomis maistinėmis medžiagomis.
Kepti grikiai su daržovėmis
(1)
Avinžirnių košė su daržovėmis
(9)