raudonėlis: 0,5 šaukštelio (arba švieži žalumynai)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių grikius išverdame dviejuose stiklinės vandens arba užpilame 1.5 stiklinės vandens bei paliekame išbrinkti maždaug 2 valandoms.
2. Tuomet morką, svogūną ir papriką susmulkiname peiliu arba sukapojame maisto smulkintuvu. Apkepiname su šlakeliu aliejaus arba gabaliuku sviesto, kol visa masė truputį susileis.
3. Jei grikiuose liko skysčio, jį nupilame. Grikius sumalame maisto kapokle, mėsmale arba tiesiog blenderio pagalba.
4. Tada į grikius dedame pakepintas daržoves, prieskonius bei gerai išmaišome.
5. Po šaukštą beriame miltus, maišome, vis patikrinant, ar masė tampa pakankamai lipni bei, ar formuojami kepsneliai nebyra. Formuoti patogiausia yra šlapiomis rankomis.
6. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje arba tirpintame svieste po maždaug 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
7. Padažui prikaistuvyje ištirpiname sviestą su vandeniu, dedame grietinę ir prieskonius.
8. Išmaišome, kad neliktų grietinės gumulėlių bei užviriname. Skanaujame!