1. Užpilame verdančiu vandeniu grikius, paliekame nokimui. Triušienos filė pjaustome kubeliais, smulkiai smulkiname rūkytą šoninę, svogūnus - žiedeliais, pomidorus – arbatinio šaukšto dydžio gabaliukais. Viską sudedame į dubenį. Triušienos kubelius pasūdome, pagardiname juodaisiais pipirais ir aštriu juodųjų serbentų padažu. Paruoštą troškinimui masę padaliname į molinius troškinimo indelius. Ant triušienos krauname pomidorų griežinėlius. Dedame po kelis šaukštus grikių, ant viršaus slyvas, svogūnus, smulkintą česnaką ir dėl skonio čili, krapų ir petražolių. Įpilame į kiekvieną indelį po šaukštą aliejaus, arbatinį šaukštelį grietinės ir pomidorų padažo, likusią dalį užpilame vandeniu, kad būtų galima uždengti dangteliu. Uždarome molinį indelį, sudedame į įkaitintą orkaitę, troškiname 45 min., 180C temperatūroje.
2. Tuo laiku pasigaminame troškiniui padažą. Smulkiname grybus. Sukapojame svogūną ir grybus, paskrudiname karštame aliejuje. Atskirai apkepiname miltus ir į juos įpilame naminio sultinio, maišydami kaitiname kol pradeda tirštėti. Įmaišome grietinės, keptą svogūną ir grybus, pagardiname juodaisiais pipirais ir druska.
3. Išėmus iš orkaitės molinius indelius, į kiekvieną įpilame po du šaukštus paruošto padažo, barstome prieskoninėmis žolelėmis. Pirštelius laižysite.