Šoninės troškinys su garstyčiomis ir majonezu

2024-02-05 Autorius WorldRecipes.lt

Šoninės troškinys su garstyčiomis ir majonezu
Ar kada esate gaminę troškinį iš kiaulienos šoninės? Jei ne, tai galiu patikinti, kad tikrai visai be reikalo. Šio patiekalo gamybos išmokau iš savo vyro, kai dar tik susipažinome. Pamenu, kai pirmą kartą pagamino, galvojau, kad nesąmonė, juk yra geresnių kiaulienos dalių iš kurių galima pagaminti troškint. Tačiau galiu pasakyti, kad šis paruošimas būdas man patiko. Ir dabar šį patiekalą dažniausiai ruošia vyras, bet vakar taip nutiko, kad jis neturėjo laiko, o ingredientai buvo suruošti, tad gaminau aš. Tuo pačiu padariau ir nuotrauką, su vyro leidimu, dalinuosi šiuo fantastišku patiekalu ir su Jumis. Mėginkite!

Beje, neseniai rodžiau porą troškinių, kurie labai patiko mano šeimai:
- kiaulienos troškinys aluje, su morkomis;
- jautienos troškinys aluje su pievagrybiais;

Einame gaminti! 

Ingredientai

    • liesa šoninė: 400 gramų
    • švelnios garstyčios: 2 valgomųjų šaukštų
    • kalendros grūdeliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai arba pipirų mišinys (aš naudoju mišinį, kuriame privalo būti raudonųjų)
    • svogūnai: 3 galvutės
    • česnakas: 4 skiltelių
    • miltai
    • krakmolas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šoninę supjaustome juostelėmis.
  2. 2. Tada pasiruošiame marinatą. Majonezą sumaišome su garstyčiomis, sutrintais kalendros grūdeliais, druska bei pipirais.
  3. Reklama
  4. 3. Visą šį marinatą užpilame ant šoninės bei gerai įtriname. Rekomenduojame marinuoti maždaug parą laiko.
  5. 4. Tuomet pasimarinavusią šoninę paskleidžiame skardoje bei pakepame orkaitėje, 190 laipsnių temperatūroje, kol pradės ruduoti, bet ne skrusti. Šitaip visas marinatas pilnai įsigeria į mėsą.
  6. 5. Taip apkepusią mėsą sudedame į puodą, užpilame vandens, taip, kad jo būtų per vieną pirštą daugiau, nei šoninės.
  7. 6. Po to uždedame pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, plokštelėmis supjaustytą česnaką, nemaišome.
  8. 7. Uždengiame dangtį, ant vidutinės ugnies troškiname mažiausiai 40 minučių. Mėsa privalo beveik tirpti burnoje.
  9. 8. Prieš pabaigą, nupilame truputį troškinuko skystimo bei sumaišome su miltais ir krakmolu (aš pati naudoju po vieną nugriebtą valgomąjį šaukštą).
  10. 9. Paskui supilame šį mišinį atgal į puodą bei gerai išmaišome, užviriname. Skanaujame!
Daržovių troškinys su triušiena
(2)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(11)
Vištienos ir daržovių troškinys su voveraitėmis ir bulvėmis
(5)