Žiedinio kopūsto "ryžių" troškinys su malta mėsa

2020-08-28 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Žiedinio kopūsto "ryžių" troškinys su malta mėsa
Tikriausiai jau daugelis pastebėjote, kad žiedinio kopūsto "ryžiai" šiuo metu daugumoje virtuvių išgyvena tikrą pakilimą. Juos pradėjo gaminti visi kas tik netingi ir kas tik mėgsta žiedinį kopūstą.

Tokius žiedinio kopūsto "ryžius" pagaminti yra itin paprasta: sumetame žiedynus į virtuvinį kombainą, paspaudžiame mygtuką ir per maždaug 60 sekundžių jau turime "ryžius".

Juos galite valgyti ir kaip garnyrą, bet galite ir sugalvoti įvairiausių patiekalų. Aš šį kartą sugalvojau, kad reikia "stir fry" pasidaryti, o ir laiko daug neužima. Pavyko nuostabiai. ;)

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 1
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1 (didelės)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • paprikos: 1
    • aliejus: 1 šaukšto
    • rūkytos paprikos milteliai: 2 šaukštelių
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • malta mėsa: 400 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Susmulkinkite.
  2. 2. Tuomet keptuvėje su aliejumi pakepinkite susmulkintus kubeliais svogūnus, papriką ir sutarkuotą morką.
  3. Reklama
  4. 3. Kai jau daržovės suminkštėja, dėkite maltą mėsą ir pakepinkite, kol mėsa sušoks į mažus gabaliukus.
  5. 4. Tada dėkite išspaustą česnaką, paprikos miltelius, druską, žiedinį kopūstą, įpilkite pusę stiklinės vandens arba sultinio ir troškinkite kol skystis susigers (maždaug 7 minutes).
  6. 5. Štai ir viskas, patiekite nieko nelaukdami ir skanaukite! ;)
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau receptų iš maltos mėsos rasite: Malta mėsa.
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Čili troškinys ant laužo su faršu
(4)