Itališka makaronų sriuba

2017-10-17 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Itališka makaronų sriuba

Ingredientai

    • alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
    • svogūnai: 1 (smulkinto)
    • morkos: 1 (sutarkuotos)
    • saldžiosios paprikos: 1 (smulkintos kubeliais)
    • česnakas: 3 skiltelių (smulkintų)
    • cukinija: 0,5 nedidelės (supjaustytos kubeliais)
    • sultinys: 2,5 litro
    • pomidorai: 1 (smulkinto)
    • smulkūs makaronai: 1,5 saujos
    • džiovinti raudonėliai: 0,25 šaukštelio
    • džiovinti rozmarinai: 0,25 šaukštelio
    • druska
    • pipirai
    • špinatai: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje puode įkaitiname aliejų bei kepiname svogūną kelias minutes, kol jis suminkštės.
  2. 2. Tada suberiame morkas, česnakus, papriką, cukiniją bei maišydamos pakepiname dar kelias minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Supilame sultinį, sudedame susmulkintą pomidorą, makaronus, visus prieskonius bei užviriname.
  5. 4. Kai užvirs, sumažiname liepsną bei verdame dar apie 10 minučių.
  6. 5. Tuomet sudedame suplėšytus špinatus bei paverdame dar maždaug 1–2 minutes. Paragaujame, ar netrūksta prieskonių.
  7. 6. Tiekdamos ant viršaus galima užsiberti tarkuoto sūrio arba įsidėti grietinės. Skanaus!
Raugintų kopūstų sriuba
(10)
Aštri cukinijų sriuba
(1)
Dilgėlių sriuba
(3)