Kotletai orkaitėje – tai skanūs ir sultingi mėsos kukuliai, paruošti orkaitėje. Tradiciniai kotletai, kurių sudėtyje yra malta mėsa, svogūnai, prieskoniai ir mirkyta duona, tik trumpai apkepami keptuvėje, o visas kepimas baigiamas orkaitėje, todėl jie tampa lengvesni ir sveikesni. Mirkytos duonos pridėjimas suteikia kotletams ypatingą purumą ir švelnumą. Kepant orkaitėje, jie išlaiko savo sultingumą, kadangi apkepant keptuvėje ant didelės kaitros susidaro pluta, kuri neleidžia išbėgti kotleto drėgmei.
Redakcijos komentaras - kotletus rekomenduojame patiekti su grikiais, taip sentimentus keliantis skonis bus tik sustiprintas. Tačiau, žinoma, prie šių kotletų puikiai tinka ir kiti garnyrai, tokie kaip puri
bulvių košė ir birūs virti ryžiai.
Pomidorų salotos ir traškūs agurkai čia taip pat labai dera.