Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis

Ingredientai

    • maltos jautienos: 800 gramų
    • kiaušinių: 2
    • pieno: 200 mililitrų
    • bandelių: 2
    • svogūnų: 2
    • maltos kalendros: 1 arbatinio šaukštelio
    • kmynų: 4 gramų
    • druskos
    • maltų juodujų pipirų
    • česnakų: 3 skiltelių
    • marinuotų pomidorų savo sultyse: 400 gramų
    • žaliųjų alyvuogių: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į maltą mėsą įmaišome kiaušinius, piene išmirkytas bandeles ir vieną smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame maltos kalendros, kmynų, bei druskos ir pipirų. Iš gautos masės padarome norimo dydžio kukuliukus bei apkepame juos keptuvėje.
  2. 2. Tuomet antrą svogūną bei česnako skilteles smulkiai supjaustome bei pakepiname, sudedame konservuotus pomidorus, pasūdome, pabarstome pipirais bei troškiname maždaug 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Galiausiai pomidorų padažą supilame į kepimo indą, ant viršaus sudedame kukulius, alyvuoges bei kepame maždaug 20 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Keptuvėje keptas T-bone kepsnys su kopūstais ir burokėliais
(1)
Vytinta dešra
(19)
Graikiška musaka (moussaka) - mėsos ir baklažanų apkepas
(3)