1. Iš pradžių dubenyje sumaišykite visus miltus, kepimo miltelius ir druską. Tada kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi bei kiaušiniu ir juodojo sezamo pasta. Viską sumaišykite iki vientisos masės.
2. Tuomet drėgnomis rankomis suformuotus sausainius, apvoliokite sezamo sėklose bei dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui. Sausainius atvėsinkite ant grotelių, laikykite sandarioje dėžutėje. Mėgaukitės.:)
Reklama
3. Pastebėjimas: Juodojo sezamo pasta įprastai yra naudojama kepiniams, sriuboms ar padažams. Nuostabiai tinka kaip natūralūs dažai, paįvairinanti patiekalus, gaunasi tikra egzotika.:)
4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.