1. Šiame recepte yra naudojamas skystas medus, jei jūsų turimas ėmė kristalizuotis pakaitiname šiek tiek, kad jis suskystėtų.
2. Į medų supilame cukrų, kakavą ir prieskonius, viską gerai išmaišome. Paragaujame, jei skonis nėra labai intensyvus, įberiame dar meduolių prieskonių, nes vieni prieskoniai yra labiau aromatingi už kitus.
Reklama
3. Įmušame kiaušinį, viską dar kartą gerai išmaišome, tuomet suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Išmaišome ir suminkome tešlą. Ant miltais pabarstyto darbastalio iškočiojame maždaug 0,5-1 centimetro storio meduolius (galima ir dar storesnius), išspaudžiame norimos formos meduolius ir sudėliojame į kepimo skardą.
5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
6. Prieš dėdamos meduolius į orkaitę aptepame paviršių vandeniu ir kepame maždaug 8-10 minučių. Kaip jau minėjau anksčiau - neperkepame, nes meduoliai ims kietėti.
7. Iškeptus meduolius atvėsiname ir laikome skardinėje dėžutėje arba sandariame stikliniame inde. Jei norisi dar minkštesnių meduolių - įdedame puse obuolio.
8. Rekomendacija: Daugiau meduolių receptų rasite: Meduoliai.
Smalsutė
200g medaus ir dar 100g cukraus?? Rimtai???
Atsakyti
Rita
Pirma mintis buvo ta pati, bet nesaldu. Kakava padaro savo 👌
Audra
Man gavosi akmeniniai😭 Nežinau kur klaidą padariau😔
Atsakyti
Smalsutė
Atsakyti
Rita
Audra
Atsakyti
Lina
Jovita
Atsakyti
Edita
Atsakyti
Gabija
Erika
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Ingrida
Elena
Atsakyti