Juodos duonos tortas | Receptas

2017-10-17 Autorius I'll make you an apple pie

Juodos duonos tortas | Receptas

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • ruginė duona: 375 gramų (naudota "Agota"); iš jų 200 g biskvitui, likusieji papuošimui
    • skrudinti lazdyno riešutai: 100 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • cukrus: 250 gramų
    • lydytas sviestas: 50 gramų
    • meduolių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
     Kremui:
    • natūralus jogurtas: 250 gramų
    • grietinė: 250 gramų
    • apelsino žievelės: 1 (galima pakeisti citrinos žievele)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • cukraus pudra: 100 gramų
    • želatina: 1 valgomojo šaukšto (išbrinkintos 50 ml šalto vandens)
     Karamelizuotiems duonos trupiniams reikės:
    • duonos trupiniai: 175 gramų
    • sviestas: 30 gramų
    • farino cukrus: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Duoną smulkintuvo pagalba sumalame iki trupinių. Kiaušinius su cukrumi išplakame iki standžių putų. Supilame išlydytą sviestą, išmaišome. Į duonos trupinius įdedame meduolių prieskonių. Riešutus susmulkiname bei suberiame į trupinius. Duonos trupinius suberiame į kiaušinių masę. Tešlą padaliname per pusę, į 21 centimetrų skersmens kepimo formas ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  2. 2. Kremas: Grietinę sumaišome su jogurtu. Įtarkuojame apelsino žievelę, įspaudžiame citrinos sultis bei sudedame cukraus pudrą ir išmaišome. Želatiną išbrinkiname 50 ml šalto vandens ir paskui ją ištirpiname bei supilame į kremą. Kremui leidžiame pastovėti kambario temperatūroje, kad sutvirtėtų, tada jau galima pertepti biskvitus.
  3. Reklama
  4. 3. Karamelizuoti duonos trupiniai: Į ištirpusį sviestą beriame trupinius, cukrų bei leidžiame jiems truputį paskrusti, kol cukrus ištirps, keletai minučių. Tada dedame juos į skardą, paskirstome plonu sluoksniu. Kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol išdžius, maždaug 10 minučių.
  5. 4. Torto surinkimas: Biskvitus perpjauname išilgai, ir kiekvieną sutepame kremu, viršų apibarstome karamelizuotais trupiniais. Skanaujame!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Juodos duonos tortas | Receptas
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)