apelsino žievelės: 1 (galima pakeisti citrinos žievele)
citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
cukraus pudra: 100 gramų
želatina: 1 valgomojo šaukšto (išbrinkintos 50 ml šalto vandens)
Karamelizuotiems duonos trupiniams reikės:
duonos trupiniai: 175 gramų
sviestas: 30 gramų
farino cukrus: 3 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Biskvitas: Duoną smulkintuvo pagalba sumalame iki trupinių. Kiaušinius su cukrumi išplakame iki standžių putų. Supilame išlydytą sviestą, išmaišome. Į duonos trupinius įdedame meduolių prieskonių. Riešutus susmulkiname bei suberiame į trupinius. Duonos trupinius suberiame į kiaušinių masę. Tešlą padaliname per pusę, į 21 centimetrų skersmens kepimo formas ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
2. Kremas: Grietinę sumaišome su jogurtu. Įtarkuojame apelsino žievelę, įspaudžiame citrinos sultis bei sudedame cukraus pudrą ir išmaišome. Želatiną išbrinkiname 50 ml šalto vandens ir paskui ją ištirpiname bei supilame į kremą. Kremui leidžiame pastovėti kambario temperatūroje, kad sutvirtėtų, tada jau galima pertepti biskvitus.
3. Karamelizuoti duonos trupiniai: Į ištirpusį sviestą beriame trupinius, cukrų bei leidžiame jiems truputį paskrusti, kol cukrus ištirps, keletai minučių. Tada dedame juos į skardą, paskirstome plonu sluoksniu. Kepame iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol išdžius, maždaug 10 minučių.
4. Torto surinkimas: Biskvitus perpjauname išilgai, ir kiekvieną sutepame kremu, viršų apibarstome karamelizuotais trupiniais. Skanaujame!
5. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.