Tiesiog pasakiško skonio tortas. Šį kartą dėjau tik 300 gramų šokolado, norėjau nelabai saldaus, bet galite drąsiai dėti visus 400 gramų, nes braškės suteikia tortui gaivumo.
1. Biskvito kepimas: Įstatykite dubenį į vandens garų vonelę ir jame plakite kiaušinius su cukrumi maždaug 10 minučių, kol gausite tirštą šviesiai geltoną masę. Persijokite miltus, sumaišykite juos su druska bei vanilinu. Berkite į kiaušinių masę bei labai atsargiai išmaišykite, kad masė nesukristų.
2. Tuomet į ištirpintą ir atvėsintą sviestą įmaišykite kelis šaukštus tešlos, gerai išmaišykite bei pilkite viską į tešlą, vėl atsargiai išmaišykite. Jeigu sviestą iškart piltumėte į tešlą - ji sukristų nuo sviesto sunkumo. O kai pilsite jį jau išmaišytą su trupučiu tešlos - ji lieka puri.
Reklama
3. Šiam tortui reikia turėti dvi dydžių kepimo formas nuimamais kraštais - 23 ir 25 centimetrų, nes biskvitai turi būti mažesni, nei pats torto dydis. Aš turiu tik 26 centimetrų kepimo formą, tai biskvitus kepiau joje, o po to tiesiog apipjausčiau kraštus maždaug 1 centimetrą. :)
4. Taigi, 26 centimetrų kepimo formą nuimamais kraštais išklokite kepimo popieriumi (dugną). Pilkite tešlą bei kepkite iki 165 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių (patikrinkite mediniu iešmeliu, ar biskvitas jau yra iškepęs). Biskvitą perpjaukite į 2 lakštus bei apipjauname kraštus maždaug 1 centimetru, nupjaukite nuo viršaus susidariusią plutelę.
5. Kremo (muso) gaminimas: Želatiną užpilkite 30 mililitrų šalto vandens bei pastatykite brinkti. Šokoladą ištirpinkite ant vandens garų vonelės. Pakaitinkite iki karštumo 100 mililitrų grietinėlės, supilkite į ją išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ištirps (jeigu lieka grūdelių - perkoškite per sietelį).
6. Tada supilkite karštą grietinėlę su želatina į šokoladą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Likusią grietinėlę išplakite iki standumo ir per tris kartus atsargiai ją įmaišykite į šokolado masę.
7. Torto surinkimas: Formą nuimamais kraštais (tą pačią, 26 centimetrų) išklokite maistine plėvele (tiek dugną tiek sieneles, nes skystas musas gali per apačią išbėgti). Dėkite vieną biskvitą ant dugno. Kaip jau minėjau, tarp biskvito ir sienelės turi būti maždaug 1 centimetro tarpas.
8. Braškes gerai nusausinkite, kad neuždažytų kremo, ir perpjaukite pusiau. Perpjautąją puse į sienelę jas sustatykite į tarpą tarp sienelės bei biskvito. Gerai prispauskite prie sienelės, kad nebūtų tarpo.
9. Likusias braškes supjaustykite plonomis riekelėmis. Pusę jų išdėliokite ant pirmojo biskvito lakšto. Po to užpilkite pusę kremo. Dėkite ant viršaus antrą lakštą, ant jo likusias braškes, ir ant viršaus pilkite likusį kremą.
10. Tortą stingdykite šaldytuve bent jau 6 valandas. Lepinkitės!
11. Rekomendacija: Daugiau tortų su braškėmis receptų rasite: Tortai su braškėmis.