1. Pradžioje paruošiame krevetes: pašaliname galvą bei nuimame likusią kiauto dalį. Kiautų neišmetame, iš jų pagaminsime sultinį. Nuvalytą krevečių mėsą atidedame į šalį.
2. Tuomet keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitiname truputį aliejaus, sudedame krevečių kiautus bei kepame tol, kol šie paraus. Supilame vandenį, leidžiame jam užvirti. Tada sumažiname ugnį bei paverdame apie 5 minutes. Gautą sultinį nukošiame į švarų puodą.
3. Paruošiame citrinžolę: stiebą perpjauname išilgai, nuimame viršutinį sluoksnį bei supjaustome 5 centimetrų ilgio gabalėliais. Juos sutraiškome spausdamos virtuvinio peilio geležtės plokštuma.
4. Paskui į sultinį suberiame supjaustytą citrinžolę, susmulkintą alpinijos arba imbiero šaknį ir žaliosios citrinos lapus. Paverdame dar apie 5 minutes.
5. Tada suberiame griežinėliais supjaustytą aitriąją papriką bei dar paverdame apie porą minučių.
6. Nuplautus, nuvalytus bei susmulkintus pievagrybius taip pat beriame į sultinį.
7. Dabar dedame dedame krevetes bei midijas. Viską verdame, kol krevetės paraus. Itin svarbu nepervirti, nes krevečių mėsa taps labai standi bei praras dalį skonio.
8. Vos pastebėjusios, kad krevetės jau paraudo bei iškilo į paviršių, nukeliame puodą nuo ugnies, įmaišome vieną valgomąjį šaukštą rudojo cukraus, supilame žaliosios citrinos sultis ir žuvies padažą. Pamaišome, paragaujame, ar nieko netrūksta. Jei ne, nieko nelaukdamos pilame į mėgiamus dubenėlius, papuošiame kalendros šakele arba baziliko lapeliais ir skanaujame!