Kalėdinis kiaulienos nugarinės kepsnys orkaitėje

2020-12-09 Autorius Santa Maria LT

Kalėdinis kiaulienos nugarinės kepsnys orkaitėje
Tai labai skanus Kalėdinis kiaulienos kepsnys garstyčių, česnakų ir medaus marinate, iškepta orkaitėje. Šitaip gaminu metai iš metų, niekada nenuvilia! :)

Ingredientai

    • kiaulienos nugarinė: 1 kilogramo
    • Santa Maria Thai Soya Sauce: 100 mililitrų
    • Dižono garstyčios: 50 mililitrų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • rozmarinas: 3 šakelių
    • apelsinų sultys: 100 mililitrų
    • apelsinai: 2
    • medus: 3 valgomųjų šaukštų
    • aitriosios paprikos: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į virtuvinį kombainą sudedame sojų padažą, apelsinų sultis, garstyčias, česnako skiltelės, kapotas rozmarino šakeles, medų bei aitriąsias paprikas. Viską sumaišome iki vientisos masės, kol aitrioji paprika bei česnakai bus smulkiais gabaliukais.
  2. 2. Jeigu neturite kombaino: Aitriąsias paprikas, rozmarinus bei česnakus smulkiai supjaustome ir sumaišome kartu su sojos padažu, garstyčiomis bei apelsinų sultimis.
  3. 3. Tada didelio dubens dugną padengiame apelsinų skiltelėmis ir ant jų uždedame mėsą.
  4. 4. Ant mėsos supilame pasiruoštą marinatą ir atsargiai pamasažuojame mėsą iš visų pusių.
  5. 5. Marinuojame bent jau 12-13 valandų, o idealiausia būtų visą parą.
  6. 6. Po to kepame orkaitėje įkaitintoje iki 185 laipsnių temperatūros maždaug 80 minučių. Labai skanu šalia išsikepti ir bulvyčių.
  7. 7. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės! ;)
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai.