Kalėdinis pyragas

2017-12-22 Autorius Baking Secrets

Kalėdinis pyragas

Ingredientai

    • miltai: 250 gramų
    • džiovinti abrikosai: 80 gramų
    • džiovintos spanguolės: 80 gramų
    • razinos: 100 gramų
    • lazdyno riešutai ir/ar pistacijos: 80 gramų
    • minkštas sviestas: 170 gramų
    • miltelinis cukrus: 80 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
    • tarkuotos citrinos žievelės: 1
    • tarkuotos apelsino žievelės: 0,5
    • kiaušinių tryniai: 8
    • kiaušinių baltymai: 6
    • cukrus: 100 gramų
    Apibarstymui:
    • miltelinis cukrus: 2-4 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome miltus su susmulkintais abrikosais, spanguolėmis, razinomis, riešutais bei pistacijomis. Padedame į šalį.
  2. 2. Tuomet kitame dubenyje gerai išsukame minkštą sviestą su milteliniu cukrumi, vanile bei citrinos ir apelsino žievelėmis. Į sviestą vieną po kito suleidžiame kiaušinio trynius, kas kartą gerai išsukame.
  3. Reklama
  4. 3. Tada baltymus išplakame iki putų, po truputį beriame cukrų bei išplakame iki standumo.
  5. 4. Po to į sviesto mišinį pakaitomis dedame miltų mišinio bei plaktų baltymų. Kas kartą palengva mentele išmaišome. Maišome taip, kol sudėsime visus miltus bei baltymus.
  6. 5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Sviestu patepame bei kepimo popieriumi išklojame nedidelę pailgą kepimo formą. Sukrečiame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių. Kepame maždaug 50–60 minučių, kol įsmeigus medinį smeigtuką į pyrago centrą, jis liks sausas bei švarus.
  7. 6. Atvėsiname formoje. Galiausiai išėmusios iš formos gausiai apibarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių pyragų rasite: Kalėdiniai pyragai.
Pinca - kroatiškas Velykų pyragas
(1)