1. Pirmiausia dubenyje sumaišome miltus su susmulkintais abrikosais, spanguolėmis, razinomis, riešutais bei pistacijomis. Padedame į šalį.
2. Tuomet kitame dubenyje gerai išsukame minkštą sviestą su milteliniu cukrumi, vanile bei citrinos ir apelsino žievelėmis. Į sviestą vieną po kito suleidžiame kiaušinio trynius, kas kartą gerai išsukame.
Reklama
3. Tada baltymus išplakame iki putų, po truputį beriame cukrų bei išplakame iki standumo.
4. Po to į sviesto mišinį pakaitomis dedame miltų mišinio bei plaktų baltymų. Kas kartą palengva mentele išmaišome. Maišome taip, kol sudėsime visus miltus bei baltymus.
5. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Sviestu patepame bei kepimo popieriumi išklojame nedidelę pailgą kepimo formą. Sukrečiame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių. Kepame maždaug 50–60 minučių, kol įsmeigus medinį smeigtuką į pyrago centrą, jis liks sausas bei švarus.
6. Atvėsiname formoje. Galiausiai išėmusios iš formos gausiai apibarstome milteliniu cukrumi. Skanaujame!