1. Pirmiausia iš malto cinamono, gvazdikėlių, pipirų, išspaustų česnako skiltelių, druskos bei citrinos sulčių pagaminame marinatą. Pasiruoštu marinatu kruopščiai ištepame nuplautą bei nusausintą antį. Paliekame maždaug 60 minučių, kad marinatas įsigertų.
2. Po 60 minučių antį dedame į gilų dubenį bei užpilame putojančiu vynu. Išnešame šaltai bei paliekame marinuotis ~24 valandoms, kartas nuo karto antį pavartydamos.
Reklama
3. Kol antis marinuojasi, slyvas užpilame stikline brendžio bei taip pat paliekame parai mirkti.
4. Po to marinuotą antį prikemšame brendyje mirkytų slyvų bei skiltelėmis supjaustytų citrinų. Dedame į riebalais išteptą kepimo skardą paruoštą antį bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.
5. Po 60 minučių antį ištraukiame bei aptepame tirpinto medaus ir balzaminio acto mišiniu. Toliau kepame dar maždaug 90 minučių kas 20 minučių temperatūrą kaitaliodamos nuo 200 iki 150 laipsnių ir antį vis apšlakstydamos kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis. Šitaip iškepta antis gaunasi sultinga, o jos oda - traški. Patiekiame ir skanaujame!
6. Pastebėjimas: Garnyrui galite, jeigu norisi, iškepti bulvių, perpjautų pusiau, pateptų alyvuogių aliejumi, apibarstytų mėgiamomis prieskoninėmis žolėlėmis ir rupia jūros druska.