Orkaitėje kepta antis su obuoliais, bulvėmis ir bruknių uogiene pagal Beatą

2019-11-21 Autorius Oditėlės blogas

Orkaitėje kepta antis su obuoliais, bulvėmis ir bruknių uogiene pagal Beatą
Mano manymu, kad pasigaminti skanių patiekalų, tikrai nereikia laukti didelių progų. Mes nusipelnėme valgyti skaniai kasdien. Šį kartą antį paruošiau be jokių ilgų marinavimų, nes visada sakau, kad svarbiausia gerai parinkti prieskonius ir rezultatas pranoks visus lūkesčius. Tokį receptą nusižiūrėjau vienoje iš Beatos laidų ir mums tikrai labai patiko. 

Šitaip iškeptą antį galima patiekti ir ant šventinio stalo, sužavės visus svečius.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šviežios antys: 1 (manoji 1,8 kilogramo, naudojau "Lapino puota" produkciją)
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • malti juodieji pipirai: 1 valgomojo šaukšto
    • maltas džiovintas česnakas: 1 valgomojo šaukšto
    • rūkyta malta raudonoji paprika: 1 valgomojo šaukšto
    • malta raudonoji paprika: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • obuoliai: 1 (nediduko)
    • šviežios žolelės (šalavijas, rozmarinas, čiobrelis)
    • mažos bulvytės: 900 gramų
    • šviežias rozmarinas: 1 šakelės
    • bruknių uogienė: pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių antį gerai išplauname vandeniu ir nusausiname.
  2. 2. Tuomet dubenėlyje sumaišome druską, maltus juoduosius pipirus, česnaką, raudonąją rūkytą bei maltą papriką ir aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada antį tiek iš vidaus, tiek iš išorės ištriname pasiruoštu mišiniu.
  5. 4. Į anties vidų dedame į 4 dalis padalintą obuolį bei šviežias žoleles.
  6. 5. Po to orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros, antį dedame antį grotelių, po grotelėmis padedame gilią skardą ir kepame maždaug 40 minučių.
  7. 6. Tada kaitrą sumažiname iki 170 laipsnių ir kepame maždaug 90 minučių, kas pusvalandį aplaistydamos susidariusiomis sultimis.
  8. 7. Bulvytes išverdame pasūdytame vandenyje 15 minučių arba tol, kol išvirs. Tada apskrudiname stipriai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  9. 8. Galiausiai pagardiname druska ir sudedame nuo rozmarino šakelės nuskintus lapelius.
  10. 9. Patiekiame keptą antieną su bulvytėmis bei bruknių uogiene. Skanaujame!
  11. beatos orkaitėje kepta antis su obuoliais, bulvėmis ir bruknių uogiene
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau anties gaminimo receptų rasite: Anties gaminimo receptai.

Markas Kriauciunas

Išmėginta, tikrai labai skanu :)
Atsakyti

lina

Sakyčiau, kad juodųjų maltų pipirų ir maltos raudonosios paprikos tai po 1 arbatinį šaukštelį pakanka.
Atsakyti

muse

Dar nebandžiau, atrodo gerai.
Atsakyti
Mini užkandėlės su antienos paštetu ir džemu
(1)
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)
Antienos kepsneliai su rūkyta paprika
(1)