Kai lankiausi Vietname paragavau tokį receptą ir labai patiko. Grįžusi namo nusprendžiau atkartoti bent kažką panašaus ir sakyčiau, kad pavyko visai neblogai!
1. Iš pradžių antį išdarinėkite ir gerai nuplaukite. Jei ją norisi paruošti taip, kaip Vietname, tai prieš įdarydamos išimame visus kaulus.
2. Aštriu ilgu peiliu perpjauname antį išilgai nugaros ir atsargiai atskiriame skeletą nuo odos.
Reklama
3. Paskutinius sparnelių ir kojelių sąnarius paliekame. Iš kaulų, vidaus organų ir įvairių prieskoninių šaknų sriubai galima išvirti skanų sultinį.
4. Anties vidų ištriname garstyčių, aliejaus ir prieskoninių žalumynų mišiniu. Kepenėles, taukus, maltą mėsą, džiūvėsius, petražoles, nuluptus ir smulkiai supjaustytus obuolius gerai sumaišome ir šio faršo prikemšame antį.
5. Apibarstome ją druska bei cukrumi. Užsiūname.
6. Kepimo skardą ištepame riebalais, įpilame šiek tiek sultinio, įdedame antį ir kepame ją orkaitėje, dažnai aplaistydamos atsiradusiomis sultimis.
7. Iškepusią antį apipilame paruoštu sultiniu. Prieš jai bebaigiant kepti, sudedame nuskustas, į 4 dalis supjaustytas bulves, jas apipilame grietine ir ištroškiname ant nedidelės ugnies.
8. Jeigu skeletą išėmėte, tai antį supjaustome griežinėliais ir patiekiame su biria ryžių koše. Padažą patiekiame atskirai. Skanaus!