Šį labai skanų marinatą drąsiai galima naudoti kepant ir antienos petukus, ir vištienos blauzdeles ir vištienos sparnelius. Tik kepant vištieną, kepimo laikas bus trumpesnis.
Ingredientai
antienos petukai: 500 gramų (tinka ir vištienos blauzdelės arba vištienos sparneliai)
1. Iš pradžių dubenyje sumaišome medų, papriką, česnaką ir garstyčias, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
2. Sudedame antienos petukus (arba kitas pasirinktas vištienos dalis) ir vėl gerai išmaišome, kad mėsa pasidengtų marinatu.
Reklama
3. Tuomet antieną sudedame į gilesnę kepimo skardą bei kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
4. Po to padidiname kaitrą iki 190 laipsnių ir kepame dar 40 min.
5. Puode užviriname ~1-1,5 litro vandens, sudedame sultinio kubelius, pasmulkintus baravykų gabaliukus, supilame ryžius ir verdame, kol jie išvirs.
6. Galiausiai lėkštėse serviruojame išvirtus ryžius, iškeptą antieną ir pridedame mėgstamą garnyrą, kaip pvz. marinuotų agurkų. Patiekiame ir skanaujame!