Kepti antienos petukai medaus ir garstyčių marinatu

2019-07-15 Autorius Oditėlės blogas

Kepti antienos petukai medaus ir garstyčių marinatu
Šį labai skanų marinatą drąsiai galima naudoti kepant ir antienos petukus, ir vištienos blauzdeles ir vištienos sparnelius. Tik kepant vištieną, kepimo laikas bus trumpesnis.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • antienos petukai: 500 gramų (tinka ir vištienos blauzdelės arba vištienos sparneliai)
    • medus: 2 arbatinių šaukštelių (išlydykite)
    • malta rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti džiovinti česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • dižono garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • ryžiai: 200 gramų
    • vištienos sultinys: 2 kubelių
    • džiovinti baravykai: kelių gabaliukų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių dubenyje sumaišome medų, papriką, česnaką ir garstyčias, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais. Viską gerai išmaišome.
  2. 2. Sudedame antienos petukus (arba kitas pasirinktas vištienos dalis) ir vėl gerai išmaišome, kad mėsa pasidengtų marinatu.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet antieną sudedame į gilesnę kepimo skardą bei kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.
  5. 4. Po to padidiname kaitrą iki 190 laipsnių ir kepame dar 40 min.
  6. 5. Puode užviriname ~1-1,5 litro vandens, sudedame sultinio kubelius, pasmulkintus baravykų gabaliukus, supilame ryžius ir verdame, kol jie išvirs.
  7. 6. Galiausiai lėkštėse serviruojame išvirtus ryžius, iškeptą antieną ir pridedame mėgstamą garnyrą, kaip pvz. marinuotų agurkų. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš antienos rasite: Antienos patiekalai.
Mini užkandėlės su antienos paštetu ir džemu
(1)
Antis, marinuota sūryme
(8)