1. Pradžioje pieną pilkite į puodą, dėkite sviestą bei užvirkite. Nukelkite nuo kaitros bei palikite pravėsti. Miltus sumaišykite su cukrumi bei druska. Atidėkite.
2. Tuomet kiaušinius bei papildomus trynius suplakite plakikliu. Į kiaušinių masę įmaišykite miltų bei cukraus mišinį, po to po truputį pilkite pravėsusį pieną. Sukite rankiniu plakikliu, kad nebūtų jokių gumuliukų. Gausite labai skystą tešlą. Gal kiek skystesnę nei lietiniams.
3. Tada pačioje pabaigoje įmaišykite romą bei vanilę. Dubenį apdenkite maistine plėvele bei palikite per naktį stovėti šaldytuve.
4. Kitą dieną į kanelių formeles įberkite šiek tiek rudojo cukraus (jei formelės metalinės, dar patepkite sviestu) ir užpildykite jas permaišyta tešla (patogiausia tešlą permaišyti piltuvėlyje su snapeliu arba arbatinuke).
5. Tada pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių temperatūros. Kepkite maždaug 10–15 minučių, tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių temperatūros bei dar kepkite maždaug 45 minutes, kol viršus paruduoja. Nieko tokio, kad kepdamos, kunkuliuodamos kanelės truputį išlipa iš formelių, išėmus iš orkaitės, jos sugrįžta į savo vietas. Jei labai norisi to išvengti, tešlą pilame ne iki pat viršaus. Iškepusias kaneles atšaldykite šaldytuve. Skanaukite!