Kavos pyragas su šokoladu

2019-02-22 Autorius Baltoje lėkštėje

Kavos pyragas su šokoladu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kambario temperatūros sviestas: 115 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 3
    • grietinės: 230 gramų (arba natūralus jogurtas)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 250 gramų
    Pabarstukams:
    • cukrus: 65 gramų
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • tirpios kavos milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • smulkintas šokoladas: 170 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pabarstukams skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavyje inde bei atidėkite į šalį.
  2. 2. Tuomet minkštą sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska išplakite iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakite. Įplakite grietinę (arba jogurtą).
  3. Reklama
  4. 3. Tada atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Suberkite persijotus miltus į sviesto - kiaušinių masę bei išmaišykite. Kepimo formos (aš pati naudojau 24 centimetrų skersmens) dugną išklokite su kepimo popieriumi, šonus ištepkite sviestu. Paruoštoje kepimo formoje paskirstykite pusę tešlos kiekio, pabarstykite pusę pabarstukų. Ant jų supilkite likusią dalį tešlos, ją išlyginkite ir ant viršaus suberkite likusius pabarstukus.
  5. 4. Po to kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-55 minutes (tikrinkite mediniu pagaliuku). Lepinkitės!
  6. 5. Rekomendacija: Daugiau kavos pyragų receptų rasite: Kavos pyragai.
Kavos pyragas su šokoladu
Bananų duona su pasukomis
(1)
Šokoladinis grikių pyragas
(7)
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)
Ravani - graikiškas pyragas
(3)