Kefyro lietiniai blynai su braškėmis

2020-06-09 Autorius WorldRecipes.lt

Kefyro lietiniai blynai su braškėmis

Ingredientai

    • kefyras: 1 stiklinės
    • vanduo: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: ~1,5 stiklinės
    • augalinis aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • soda: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • šviežios braškės
    • rudas cukranendrių cukrus
    • miltinis cukrus
    • tirpintas šokoladas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia miltus, cukrų ir druską berkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
  2. 2. Tuomet pilkite kefyrą, vandenį ir aliejų, taip pat berkite sodą.
  3. Reklama
  4. 3. Gerai išmaišykite ir palikite pastovėti maždaug 20 minučių. Kad lietiniai blynai būtų ploni, tešla privalo būti ganėtinai skysta.
  5. 4. Po to į įkaitintą keptuvę pilkite šaukštą aliejaus, paskleiskite ir perteklių išpilkite į puodelį.
  6. 5. Samteliu į keptuvę pilkite tešlą ir judinant keptuvę ją paskleiskite, kol plonu sluoksniu pasidengs visas keptuvės paviršius.
  7. 6. Kepkite lietinius ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
  8. 7. Iškeptą lietinį lenkite pusiau, ant dalies dėkite pjaustytų šviežių braškių, berkite žiupsnelį rudojo cukraus.
  9. 8. Blyną užlenkite, pabarstykite miltiniu cukrumi ir papuoškite tirpintos šokolado juostele. Patiekite ir skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau lietinių receptų rasite: Lietinių receptai.

Violeta

Puikūs. Dėkoju už receptą.
Atsakyti