Keksiukai su datulėmis ir karameliniu padažu

2017-10-25 Autorius WorldRecipes.lt

Keksiukai su datulėmis ir karameliniu padažu

Ingredientai

    • smulkintos džiovintos datulės: 285 gramų
    • verdantis vanduo: 1 stiklinės
    • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kambario temperatūros sviestas: 80 gramų
    • smulkus cukrus: 0,5 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 1,25 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 0,75 stiklinės
    • rudas cukrus: 1 stiklinės
    • smulkintas sviestas: 60 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keksiukų formeles ištepkite su riebalais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite datules, verdantį vandenį bei kepimo sodą. Palikite apie 10 minučių. Kai datulės paminkštės, truputį jas patriname šakute.
  3. 3. Tada elektriniu plaktuvu iki purios šviesios masės išplakite sviestą bei cukrų. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite miltus bei kepimo miltelius. Sudėkite datulių mišinį (su visu vandeniu), išmaišykite (bet nepermaišykite).
  4. 4. Tešlą dėkite į keksiukų formeles. Kepkite maždaug 20–30 minučių.
  5. 5. Po to puode sumaišykite grietinėlę, rudąjį cukrų bei likusį sviestą. Pavirinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpsta bei viskas patirštėja.
  6. 6. Galiausiai patiekite keksiukus su karameliniu padažu. Skanaukite!
Keksiukai su datulėmis ir karameliniu padažu
Keksiukai gimtadieniui
(1)
Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais
(4)
Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
(3)