1. Pirmiausia keksiukų formeles ištepkite su riebalais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet dubenyje sumaišykite datules, verdantį vandenį bei kepimo sodą. Palikite apie 10 minučių. Kai datulės paminkštės, truputį jas patriname šakute.
Reklama
3. Tada elektriniu plaktuvu iki purios šviesios masės išplakite sviestą bei cukrų. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite miltus bei kepimo miltelius. Sudėkite datulių mišinį (su visu vandeniu), išmaišykite (bet nepermaišykite).
4. Tešlą dėkite į keksiukų formeles. Kepkite maždaug 20–30 minučių.
5. Po to puode sumaišykite grietinėlę, rudąjį cukrų bei likusį sviestą. Pavirinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirpsta bei viskas patirštėja.
6. Galiausiai patiekite keksiukus su karameliniu padažu. Skanaukite!