Keksiukai su dešrelėm ir sūriu

2021-12-21 Autorius WorldRecipes.lt

Keksiukai su dešrelėm ir sūriu
Paprasta paruošti ir tikrai labai skanu. Tokie keksiukai nuostabus patiekalas į užkandžių dėžutę vaikams ar užsukus svečiams. Valgomi tiek šilti, tiek atvėsę. Tikrai patogu skanauti pasiėmus į rankas, nereikia jokių lėkščių, šakučių ar peilių. Reikia tik puodelio mėgstamos kavos ar arbatos. Tikrai nedvejokite ir pasigaminkite jau šiandien!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 keksiukų.

Ingredientai

    • miltai: 400 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 200 mililitrų
    • aliejus: 150 mililitrų
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • Kajeno paprikos: trečdalio arbatinio šaukštelio
    • džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
    • tarkuotas fermentinis sūris: 1 saujos
    • pieniškos dešrelės: 4
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, pipirus, bazilikus bei druską.
  2. 2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, pieną, aliejų ir cukrų. Pamažu įplakame miltų masę.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į tešlą įmaišome tarkuotą fermentinį sūrį.
  5. 4. Tuomet pieniškas dešreles supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  6. 5. Po to į metalines keksiukų kepimo formas dedame keksiukų popierines formeles, beriame dešreles ir užpilame pasiruošta tešla.
  7. 6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol keksiukai gražiai apskrunda ir vidus būna iškepęs. Rekomenduoju ilgai nekepti, kad neišsausėtų. Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.
Greiti varškės keksiukai su obuoliais
(2)
Keksiukai su rabarbarais
(1)