Keksiukai su "Nutella"

2017-10-17 Autorius Medėjos blogas

Keksiukai su "Nutella"

Ingredientai

    Tešlai:
    Kremui:
    • miltelinis cukrus: 250 gramų
    • kambario temperatūros sviestas: 80 gramų
    • "Nutella": 80 gramų
    • pienas: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Keksiukų formą ištepame riebalais arba išdėliojame popierines keksiukų formeles.
  2. 2. Tuomet dubenyje suplakame kiaušinius, sudedame "Nutellą" bei išplakame iki vientisos blizgios masės.
  3. 3. Tada suberiame miltus bei atsargiai išmaišome. Nepermaišome, nes tada keksiukai bus ganėtinai kieti. Padaliname tešlą į keksiukų formeles bei kepame maždaug 15 minučių, kol keksiukai pakils ir viršus truputį įtrūks.
  4. 4. Išimame keksiukus iš orkaitės bei atvėsiname ant grotelių.
  5. 5. Sviestą išplakame iki purumo elektriniu plaktuvu, sudedame "Nutellą" ir kartu išplakame. Plakdamos dalimis suberiame miltelinį cukrų bei tuomet vis dar plakant po vieną šaukštą pilame pieną, kol susidarys norimo tirštumo kremas. Kremu papuošiame visiškai atvėsusius keksiukus. Skanaujame!
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)
Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
(3)
Keksiukai su dešrelėm ir sūriu
(1)