1. Pirmiausia mėsą (kiaulienos sprandinę) nuplauname, nusausiname, ištriname išspaustu česnaku, maltais kvapniaisiais ir juodaisiais pipirais, kmynais, druska.
2. Tada paviršių apibarstome saldžios paprikos milteliais, apdedame lauro lapeliais ir užberiame kadagio uogų.
Reklama
3. Suvyniojame į aliuminio foliją ir paliekame mažiausiai vieną valandą, kad pasimarinuotų.
4. Pamarinuotą mėsą įdedame į kepimo indą, įpilame puodelį vandens ir dedame į įkaitintą iki 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 60-90 minučių. Laikas priklausys nuo mėsos dydžio (siauresnis bei ilgesnis mėsos gabalas iškeps greičiau nei apvalus).
5. Patiekiame šiltą kepsnį su bulvių piure arba atvėsusį su juoda duona ir bruknių uogiene arba krienais.