kukurūzų krakmolas: ~60 gramų (arba bulvių krakmolas)
kiaušiniai: 2
druska
pipirai
aliejus
virti basmati ryžiai (patiekimui)
Padažui:
skystas medus: ~150 gramų
sojos padažas: ~110 mililitrų
pomidorų padažas: ~2 valgomųjų šaukštų
rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
ryžių vyno actas: 60 mililitrų
sezamų aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
česnakas: 2-3 skiltelių
kukurūzų krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
sezamo sėklos ("papuošimui")
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros.
2. Vištienos krūtinėlę supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais bei apibarstome druska ir pipirais. Pamaišome, kad prieskoniai lygiai pasiskirstytų.
Reklama
3. Tuomet į atskirus du dubenis suberiame krakmolą, į vieną įmušame kiaušinius. Imame rankomis (bent jau man pačiai taip buvo patogiausia) kelis vištienos gabaliukais, merkiame į krakmolą, po to į kiaušinio plakinį ir metame į įkaitintą aliejumi keptuvę.
4. Šitaip palaipsniui sudedame visus gabaliukus į keptuvę bei apkepame tik kol visi gabaliukais įgaus gražų auksinį atspalvį. Po to apkeptą vištieną sudedame į aliejumi išteptą kepimo formą.
5. Padažas: Į dubenį sudėkite medų, sojos padažą, pomidorų padažą, rudąjį cukrų, ryžių vyno actą, sezamo aliejų, česnaką bei krakmolą.
6. Tada išmaišykite bei viską supilkite tolygiai paskirstydamos ant vištienos gabaliukų. Kepkite orkaitėje maždaug 45 minutes arba kol vištiena visiškai iškeps (priklausomai nuo vištienos gabaliukų dydžio ir turimos orkaitės). Man prireikė kepti 40 minučių. Po 15 minučių kepimo, pamaišome vištienos gabaliukus, kad dar geriau pasiskirstytų padažas.
7. Tuo tarpu kol vištiena kepa, išsivirkite basmati ryžių. Galiausiai patiekite viską lėkštėje ir skanaukite!