Kepta menkė su kaulu - druskoje

2023-10-02 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta menkė su kaulu - druskoje
Šį kartą rekomenduoju pasigaminti keptą menkę su kaulu druskos plutoje. Jei mėgstate eksperimentuoti ir nė karto to nedarėte, manome, kad bent kartą pamėginti visgi turėtumėte. Bet pabandę vieną kartą, esu visiškai tikra, kad norėsite bandyti ir antrą kartą. Tad drąsiai imkite šį labai gerą receptą. Nieko ilgai nelaukiam ir pradedam!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • menkės su kaulu: 2 vidutinio dydžio arba didelių
    • akmens druska: 1,5-2 kilogramų
    • rozmarino šakelės
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvalome žuvį, gerai ją nuplauname ir nusausiname popierinėmis servetėlėmis.
  2. 2. Tada į menkės vidų įdedame po keletą rozmarino šakelių, įspaudžiame citrinos sulčių.
  3. Reklama
  4. 3. Į skardą įdedame kepimo popieriaus, ant jo paskleidžiame 500 gramų druskos, kad pasklistų po visą pagrindą.
  5. 4. Paskui sudedame ant druskos žuvis ir ant jos suberiame likusią druską, rankomis suformuokite joms apvalkalą.
  6. 5. Druską apšlakstome vandeniu, kad būtų lengviau sulipinti druskos gipsą.
  7. 6. Kepimo skardą su žuvimi įdedame į orkaitę įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 60 minučių.
  8. 7. Per tą laiką druska sukietėja į gipsą, o žuvis viduje pasiims druskos tiek, kiek reikia.
  9. 8. Ištraukę iš orkaitės menkę, plaktuku nudaužome sukietėjusią druską ir išimame menkę. Paprastai menkės oda būna ganėtinai sūri, tad ją atsargiai nulupę skanaujame žuvies minkštimą. Skanaus!
Kepta menkė su kaulu - druskoje
Kepta menkė su kaulu - druskoje