Keptos dorados orkaitėje su pomidorais

2024-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Keptos dorados orkaitėje su pomidorais
Čia didelio recepto kaip ir nėra, tik nuostabiai idėja kaip gardžiai paruošti žuvį, Dorados pačios iš savęs yra itin skanios, o jeigu jas patieksime su skaniu padažu, bus galima ir pirštus apsilaižyti! Ir apskritai norėjau paklausti kaip dažnai gaminate žuvies patiekalus? Ar jaučiate, kad reikėtų gaminti juos dažniau? Nes mane šis jausmas apima ganėtinai dažnai, tad stengiuosi atrasti vis naujų patiekalų, kurie patiktų visai šeimai.

Beje, neseniai rodžiau kaip iškepti heką orkaitėje su bulvėmis, tai taip pat receptas vertas daugybės pagyrų.

Ingredientai

    • dorados: 2
    • kokteiliniai pomidorai: 250 gramų
    • česnakas: 4 skiltelių
    • citrinos: 1
    • alyvuogių aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių doradas įpjauname įstrižai, pabarstome druska ir pipirais, vidų irgi pabarstome druska.
  2. 2. Citriną supjaustome griežinėliais ir sudedame į vidų.
  3. Reklama
  4. 3. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir sudedame į kepimo indą.
  5. 4. Pomidoriukus įpjauname, o česnaką sutraiškome, sudedame prie žuvies.
  6. 5. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 15-20 minučių.
  7. 6. Prieš patiekdami sumaišome pomidorus su susidariusiu padažu. Galima į padažą įmaišyti balzamiko acto. Lepinamės!
Lašiša su traškia plutele, bulvėmis ir salotomis
(1)
Žuvis: baramundžio filė su apelsinų-morkų padažu
(5)
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
(17)
Šamo plėšiko kotletai, kepti keptuvėje
(2)
"Suši" salotos su raudona žuvimi
(3)
Keptuvėje keptas traškus karpis su daržovėmis kinietiškai
(1)