Keptas Hekas orkaitėje su bulvėmis

2024-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Keptas Hekas orkaitėje su bulvėmis
Yra sakoma, kad žuvį reiktų valgyti bent vieną kartą per savaitę. Deja, turiu prisipažinti, kad man tai ne visada pavyksta. Mano vyras labai mėgsta mėsą, aš taip pat ją mielai renkuosi. Vienintelis džiaugsmas su mėsa toks, kad pastaruoju metu sumažinome kiaulienos ir pradėjome valgyti daugiau kalakutienos. Tačiau apie tai kitą kartą. Dabar atradus šį kepto heko receptą, tikiuosi, kad nuomonė pasikeis, nes paskutiniu metu labai laimingi valgomi žuvį pagal šį receptą jau trečią dieną iš eilės. Atėjo laikas ir su Jumis pasidalinti šiuo nuostabiu receptu. Išmėginkite! :)

Ingredientai

    • jūros lydeka (dar kitaip vadinama heku)
    • svogūnai
    • česnakas
    • mairūnas
    • šalavijas
    • šaldytos mažosios morkytės
    • pievagrybiai (nėra būtini, bet jeigu mėgstate, tai jie labai tinka)
    • bulvės (su lupena arba be - kaip labiau patinka)
    • provanso žolelės
    • aliejus

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių jūros lydeką (heką) nuplauname, gražiai išvalome vidų, apibarstome druska ir mairūnu.
  2. 2. Tuomet pridedame į vidų kepintų svogūnų su druska bei pipirais, kapotų česnako skiltelių, mairūno, šalavijo, susmeigiame smeigtukais vidų, kad neišbyrėtų svogūnai.
  3. Reklama
  4. 3. Tada dedame į folija išklotą kepimo skardą, sudedame pievagrybius, šaldytas morkytes, apvirtas bulves (maždaug 10 minučių paverdame) apibarstytas kmynais, provanso žolelėmis bei druska.
  5. 4. Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir hekas jau paruoštas kepimui.
  6. 5. Galiausiai kepame orkaitėje įkaitintoje iki ~180 laipsnių temperatūros maždaug pusvalandį.
  7. 6. Patiekiame ir lepinamės nuostabiu žuvies patiekalu!

Nidas Pečkys

Ar bulvės neluptos?
Atsakyti

Renata

Recepte neluptos.O dediesi tokias,kokias pats juk megsti ☺️☺️
Fish and chips - geriausias receptas
(1)
Eršketas - kaip kepti folijoje
(3)
Žuvis: baramundžio filė su apelsinų-morkų padažu
(5)
Soti žuvienė su krevetėmis
(3)