Užkepta jūrinė menkė - skanesnio žuvies paruošimo būdo aš nežinau!

2019-09-23 Autorius Taip norėjau

Užkepta jūrinė menkė - skanesnio žuvies paruošimo būdo aš nežinau!
Jūrinė menkė yra fantastiška žuvis, labai pamėgta mano šeimos, bet tuo pačiu tai sausoka žuvis ir ją yra sudėtingiau paruošti. Pagaminta žuvis pagal šį receptą išlieka sultinga ir gaunasi labai labai gardi.

Ingredientai

    • jūrinės menkės: 1 (manoji buvo didžiulė)
    • mėgstamas majonezas
    • grietinė
    • svogūnai
    • pievagrybiai
    • fermentinis sūris
    • citrininiai žuvies prieskoniai
    • meksikietiški žuvies prieskoniai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia iš menkės išpjaukite file (odą ir kaulus galite pasilikti žuvienei).
  2. 2. Padalinkite ją porcijiniais gabalais, subarstykite prieskoniais ir druska bei aptepkite grietine, sumaišyta su mėgstamu majonezu.
  3. Reklama
  4. 3. Šitaip paruoštą žuvies filė dėkite nakčiai į šaldytuvą "pailsėti" ir skoniams "susidraugauti".
  5. 4. Po to kepimo indą ar skardą, kurioje kepsite žuvį ištepkite su aliejumi, sudėkite menkės file gabaliukus, apdėliokite plonai supjaustytais svogūnų žiedais, pievagrybių plokštelėmis ir apibarstykite sutarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. 5. Į kepimo indą įpilkite šlakelį vandens.
  7. 6. Tuomet kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį, kol gražiai išsilydys ir apkeps sūris.
  8. 7. Patiekite dar karštą su šviežiomis daržovėmis ir skanaukite!
  9. 8. Išvada: Man pačiai tikrai buvo pasakiškai skanu, neriebu ir sultinga.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau menkės receptų rasite: Menkės receptai.
Kiniška žuvies sriuba su kiniškais grybais
(1)
Nicos salotos su rūkyta skumbre
(2)