1. Iš pradžių vidinį šoninės gabalą apibarstome susmulkintais džiovintais pomidorais, paprika, druska, pipirais, garduko prieskoniais, įspaudžiame bei įtriname česnaką, šiek tiek pabarstome į vidų žolelių (mairūno, čiobrelio arba raudonėlio).
2. Tuomet itin standžiai susukame bei sutvirtiname siūlu (apvyniojame kaip vyniotinį). Vyniotinį apvoliojame džiovintose žolelėse, česnako bei prieskonių mišiniu. Apvyniojame aliuminio folija, paliekame maždaug 60 minučių pasimarinuoti.
Reklama
3. Paskui dedame į kepimo skardą, įpilame šiek tiek verdančio vandens bei aliejaus ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių (1 kilogramui mėsos - 1 valanda). Paliekame atvėsti, o atvėsus plonai supjaustome. Patiekiame ir skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau šoninės receptų rasite: Šoninės receptai.