Keptas sūrio pyragas Kūčioms

2024-11-22 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Keptas sūrio pyragas Kūčioms
Keptas sūrio pyragas Kūčioms - šis augalinės kilmės pyragas sujungia natūralius ingredientus ir maistingas medžiagas, kad sukurtų subalansuotą ir gardų desertą. Traškus avižų, riešutų ir datulių pagrindas pasižymi malonia tekstūra bei švelniu citrusinių vaisių aromatu dėl pridėtos citrinos žievelės. Jis ne tik puikiai kontrastuoja su kreminiu įdaru, bet ir suteikia pyragui natūralų saldumą bei riešutų skonio.
Įdaras, pagamintas iš tofu, citrusinių sulčių ir augalinio pieno, yra švelnus, gaivus ir subtiliai aromatingas. Jo kreminė tekstūra puikiai dera su tvirtu pagrindu, o citrusai suteikia desertui gaivumo.

Nors kepant viršus gali šiek tiek sutrūkti, tai suteikia pyragui kaimiško žavesio. Geriausia pyragu mėgautis kitą dieną, kai visi skoniai susilieja, o tekstūra tampa dar tobulesnė. Tai puikus pasirinkimas ieškantiems lengvesnio, bet tuo pačiu ir sotumo suteikiančio deserto.

Ingredientai

    Pyrago įdarui:
    • Natūralus tofu: 360 g
    • Augalinis nesaldintas pienas: 100 ml 
    • Šviežių apelsinų sulčių: 120 ml (maždaug 1 didelis apelsinas)
    • Šviežios citrinos sultys: 20 ml
    • Vanilinis cukrus: 2 arb. š.
    • Cukrus: 50 g
    • Druska: 1/4 arb. š.
    • Kukurūzų krakmolas: 15 g
    Pyrago pagrindui:
    • Avižos: 70 g (nesmulkintos)
    • Riešutai: 70 g (pasirinktinai, pvz. 35 g. graikinių ir 35 g. anakardžių riešutų)
    • Bananai: 1 vnt. (nedidelis)
    • Datulės: 20 g
    • Druska: 1/4 arb. š.
    • Cinamonas: 0,5 arb. š.
    • Tarkuota citrinos žievelė: 1 arb. š.
    • Kokosų aliejus: 1 arb. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros.
  2. 2. Avižas, riešutus, šiek tiek smulkintas datules, druską, cinamoną ir citrinos žievelę susmulkinti maisto smulkintuvu, kol neliks didelių riešutų gabaliukų ir masė primins lipnius miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Bananą sutrinti šakute lėkštėje ir sumaišyti su maltų riešutų mišiniu.
  5. 4. Kepimo skardą ištepti kokosų aliejumi.
  6. 5. Į paruoštą skardą sudėti pagrindo masę ir šaukštu ar rankomis išlyginti kaip pagrindą, taip pat padengiant ir skardos kraštus, kad pyragas gautusi 3-4 cm aukščio kraštai.
  7. 6. Visus ingredientus tofu įdarui (išskyrus kukurūzų krakmolą) sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki vientisos masės. Tada sudėti kukurūzų krakmolą ir vėl sumalti, kad jis geriau išsimaišytų. Paragauti ar nesinori daugiau saldumo.
  8. 7. Tofu įdarą supilti į kepimo skardą ant pagrindo.
  9. 8. Pyragą kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50 min arba kol viršus nebebus visai skystas.
  10. 9. Išėmus palikti visiškai pilnai atvėsti – geriausia iš skardos išimti ir patiekti jau tik kitą dieną, nes šiltas gali išsileisti. Taip pat pyrago viršus gali sutrūkti, ypač išėmus iš orkaitės, bet tai normalu.
Keptas sūrio pyragas Kūčioms
Tuno pyragas su obuoliais
(1)
Keptų krevečių salotos Kūčioms su apelsinais
(1)