1. Marinuojamė viščiuką: Į apelsino sultis, sudedame medų, druską, pipirus, čili miltelių ir sutraiškytą česnaką. Išmaišome. Tada viską supilame ant viščiuko, įtriname. Marinuojame parą laiko, kas kelias valandas vis pavartydamos, kad įsigertų tolygiai.
2. Pasiruošiame sviestą: Kambario temperatūros sviestą sumaišome su druska, sutraiškytais česnakais, petražolėmis, sumaišome.
Reklama
3. Prieš kepdamos visą vištą įtriname česnakiniu sviestu, daugiausiai jo sukišame po oda, ties krūtinėle. Tuomet į vidų sudedame ketvirčiais supjaustytus apelsinus, užsiūname siūlę, kad neišbėgtų visas skystis.
4. Po to viščiuką dedame į skardą, kartu paskleidžiame bulves, viską uždengiame folija, kepame 200 laipsnių temperatūroje maždaug 60 minučių, paskui nuimame foliją bei dar kepame apie 45 minutes, kol apskrus. Likus iki kepimo pabaigos maždaug 10 minučių, ištepame vištą likusiu česnakiniu sviestu. Skanaujame!