1. Iš pradžių su ledų šaukšteliu padarykite ledų rutuliukus, juos sudėkite į skardą, ištiestą su maistine plėvele bei statykite į šaldiklį maždaug 60 minučių. Tuo tarpu, kol ledai šąla, kukurūzų dribsnius sutraiškykite (lengviausia tai padaryti naudojant kočėlą), į juos suberkite kokosą, cukrų bei cinamoną, viską sumaišykite.
2. Tada kitame inde išplakite kiaušinius su pienu. Iš šaldiklio traukite ledus bei juos apvoliokite dribsniuose, suformuokite dailius apvalius rutuliukus. Tuomet juos apvoliokite kiaušinio plakinyje bei dar kartą dribsniuose. Neturi likti nė mažyčio tarpelio, pro kurį matytųsi ledai, antraip kepdami jie tiesiog išbėgs. Visus rutuliukus vėl išdėliokite skardelėje su maistine plėvele bei šaldykite dar mažiausiai porą valandų.
Reklama
3. Po to išimkite atšaldytus ledus iš šaldiklio bei nelaukdamos, kol jie pradės tirpti, dėkite į 365 laipsnių įkaitintą aliejų, kuriame kepkite ne ilgiau kaip vieną minutę iš abiejų pusių. Iškeptus dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalai.
4. Patiekti galite labai įvairiai - su medumi, grietinėle, šokoladu bei mėgiamu padažu, vaisiais arba uogomis. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Tokie ledai yra meksikietiškos virtuvės desertas. Pirmą kartą aš juos paragavau vienoje iš Londono kavinukių bei degte užsidegiau noru sužinoti, kaip galima juos pačiai pasigaminti. Gautas receptas atrodė truputį mistiškas bei net pavojingas. Išties buvo baisu mesti sušalusį ledo luitą į verdantį aliejų bei laukti šios šalto-karšto reakcijos, bet, mano nuostabai, viskas pavyko idealiai. Ledai puikiausiai apskrudo nė trupučio neišsilieję. Taigi, mano didžiausias patarimas, norint išlikti sveikiems bei turėti beprotiškai skanų desertą: svarbiausia - ledų rutuliuką itin itin gerai apvolioti kukurūzuose, kad jis pasidengtų stora plutele bei visa tai giliai užšaldyti. Jau puikiai žinau kuo kitą kartą vaišinsiu savo draugus...:))
6. Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.