Naminiai karameliniai ledai su kondensuotu pienu

2023-07-20 Autorius WorldRecipes.lt

Naminiai karameliniai ledai su kondensuotu pienu
Kažkaip vis privengdavau gaminti naminius ledus, nors ir turiu ledų gaminimo mašinėlę. Iš pirmų bandymų prisiminimai likę ganėtinai prastoki. Mano mašinėlės talpa labai nedidelė, tai pamenu, prisidarau ledų masės, po paros ištraukiu atšalusį mašinėlės indelį, kol vieni ledai gaminasi, sukasi, ūžia - likusi masė vis dar laukia šaldytuve. Vienus ledus perdedu į sandarų indelį, o kitus vėl gaminu nuo pradžių, parą laukdama, kol įšals gaminimo mašinėlės indas (bent jau pas mane, tai tokios buvo instrukcijos). Užima tikrai labai daug laiko, o suvalgyti galima per kokias 5 minutes. :)

Dabar atradau tokį fantastišką naminių ledų receptą! Praktiškai be jokių pastangų gaunu nerealiai skanius karamelinius ledus, geresni nei Italijoje. Ir nereikia jokių kiaušinių nieko. Vos keli ingredientai. Pavaišinsite ne tik visą šeimą, bet ir draugus (jei gaminsite iš dvigubos normos). Jau dabar mintyse kuriu vis naujas šių ledų versijas. Būtinai išmėginkite.

Tiesa, vietoj kondensuoto pieno virimo, galima iškart pirkti Rududu. Aš pasirinkau kondensuotą pieną, nes jį kiek trumpiau pavirus (nepilnas dvi valandas), gaunasi skystesnė karamelė, su kuria daug lengviau "dirbti", nei su Rududu. Nepatingėkite pasinaudoti mano patarimu, jums gi daryti nieko nereikės, skardinėlė pati puode užvirs. Tad nieko daugiau nebelaukiam ir pradedam gaminti itin skanius naminius ledus. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • saldintas sutirštintas pienas: 1 skardinės (397 gramų)
    • riebi grietinėlė plakimui: 420 gramų
    • tirpios kakavos milteliai: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje saldinto sutirštinto pieno skardinę statykite į puodą, užpilkite vandeniu bei užvirkite. Virkite maždaug valandą ir keturiasdešimt minučių.
  2. 2. Ištraukite iš vandens, kai pravėsta, atidarykite bei supilkite gautą karamelę į dubenį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet tirpią kavą sudėkite į karamelę. Jei kava ne miltukų, o granulių pavidalu - jas pertrinkite per sietelį. Viską gerai suplakite.
  5. 4. Tada šaltą grietinėlę supilkite į dubenį aukštais kraštais bei plakite. Kai pasidaro beveik standi – į vidų įplakite karamelės masę.
  6. 5. Po to gautą kremą supilkite į metalinę talpą (aš naudojau kekso kepimo formą bei uždengiau folija) arba šaldymo indelį.
  7. 6. Pastatykite į šaldiklį maždaug parai laiko. Skanaukite!
  8. 7. Patiekite, kaip tik Jūsų širdis geidžia. Aš užbėriau savo mėgiamų skrudintų migdolų. Puikiai tiktų bet kokios uogos arba riešutai.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau ledų receptų rasite: Ledai.
Naminiai karameliniai ledai su kondensuotu pienu
Mėtiniai ledai su šokolado gabaliukais
(4)