Kažkaip vis privengdavau gaminti naminius ledus, nors ir turiu ledų gaminimo mašinėlę. Iš pirmų bandymų prisiminimai likę ganėtinai prastoki. Mano mašinėlės talpa labai nedidelė, tai pamenu, prisidarau ledų masės, po paros ištraukiu atšalusį mašinėlės indelį, kol vieni ledai gaminasi, sukasi, ūžia - likusi masė vis dar laukia šaldytuve. Vienus ledus perdedu į sandarų indelį, o kitus vėl gaminu nuo pradžių, parą laukdama, kol įšals gaminimo mašinėlės indas (bent jau pas mane, tai tokios buvo instrukcijos). Užima tikrai labai daug laiko, o suvalgyti galima per kokias 5 minutes. :)
Dabar atradau tokį fantastišką naminių ledų receptą! Praktiškai be jokių pastangų gaunu nerealiai skanius karamelinius ledus, geresni nei Italijoje. Ir nereikia jokių kiaušinių nieko. Vos keli ingredientai. Pavaišinsite ne tik visą šeimą, bet ir draugus (jei gaminsite iš dvigubos normos). Jau dabar mintyse kuriu vis naujas šių ledų versijas. Būtinai išmėginkite.
Tiesa, vietoj kondensuoto pieno virimo, galima iškart pirkti Rududu. Aš pasirinkau kondensuotą pieną, nes jį kiek trumpiau pavirus (nepilnas dvi valandas), gaunasi skystesnė karamelė, su kuria daug lengviau "dirbti", nei su Rududu. Nepatingėkite pasinaudoti mano patarimu, jums gi daryti nieko nereikės, skardinėlė pati puode užvirs. Tad nieko daugiau nebelaukiam ir pradedam gaminti itin skanius naminius ledus. :)