Keptuvėje keptas kalafioras tešloje su saldžiarūgščiu padažu

2021-02-06 Autorius WorldRecipes.lt

Keptuvėje keptas kalafioras tešloje su saldžiarūgščiu padažu
Gaminant keptus kalafiorus šitaip, padažas privalo gautis saldžiarūgštis bei klampios konsistencijos. Nors mes su vyru tikrai mėgstame įvairiausius mėsos patiekalus, bet šis vienas tokių, kai skanaujame ir mėsos nepasigendame. Tad galiu pasakyti, kad tikrai patiks ne tik vegetarams. :)

Ingredientai

    Saldžiarūgščiam padažui:
    • pomidorų pasta: 70 gramų
    • tarkuotas imbieras: 20 gramų
    • salieras: 2 stiebų
    • čili pipirai: 0,5 nedidelio
    • vanduo: 400 mililitrų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • sweet chilli padažas: 5 valgomųjų šaukštų
    • druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • ryžių actas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sojos padažas: 1,5 valgomojo šaukšto
    Tešlai:
    • vanduo: 200 mililitrų
    • miltai: 150 gramų
    • krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    Taip pat: 
    • kalafioras: 500 gramų
    • kalendra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite čili pipirą, salierą ir pakepinkite karštame aliejuje kartu su imbieru.
  2. 2. Tada dėkite pomidorų padažą, sweet čili padažą ir sojos padažą, pakepinkite maždaug minutę.
  3. Reklama
  4. 3. Krakmolą sumaišykite su vandeniu ir supilkite į keptuvę. Sudėkite likusius padažui skirtus ingredientus ir pakaitinkite dar kelias minutes.
  5. 4. Kalafiorus išskaidykite vidutinio dydžio žiedynais.
  6. 5. Miltus sumaišykite su krakmolu, pipirais ir druska, užpilkite vandeniu bei išmaišykite iki vientisos masės.
  7. 6. Kalafiorus mirkykite į tešlą ir išvirkite karštame aliejuje, kol dailiai pagelsta.
  8. 7. Kalafiorus pamirkykite į padažą ir apibarstykite kalendromis. Patiekite ir skanaukite!
  9. keptas kalafioras tešloje su saldžiarūgščiu padažu
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau kalafiorų receptų rasite: Kalafiorų receptai.
Minkštas cukinijų kugelis
(26)